Ultramaraton klub Mazator jučer je organizirao Prvenstvo Hrvatske na 100 kilometara. Polojska staza još jednom se pokazala kao najbrža staza u Hrvatskoj, jer osim što je ravna nudi i prelijep okoliš koji opušta trkače. Nakon višemjesečnih priprema, na utrci je sudjelovalo 68 trkačica iz trkača među kojima i veliki broj Brođanki i Brođana iz Ultramaraton kluba Mazator. 

Utrka je počela u 8 sati, a trkačice i trkačice imali su 13 sati za završetak utrke. Prvima koji su prošli cilj trebalo je gotova upola manje vremena. Pobjednik utrke kao i prošle je Brođanin Dejan Radanac koji je i postavio novi rekord Hrvatske na 100 km. Radanac je završio utrku za 6 sati, 54 minute i 44 sekunde. Nekoliko minuta iza njega cilj je prošao Marko Bičanić iz Starog Topolja, odnosno 100 km je otrčao za 6 sati, 57 minuta i 6 sekundi. Tako su obojica ispunila A normu za Svjetsko prvenstvo. Prošlogodišnji rekord je bio 7 sati i 14 minuta. Od trkačica najbolja je bila Riječanka Ingrid Nikolesić iz AK Sljeme s vremenom 7 sati i 56 minuta.

Osim pojedinačnog natjecanja, održano je i ekipno, a slavio je AK Sljeme i u ženskoj i u muškoj kategorije, a ultramaratonci iz UMK Mazator zauzeli su i drugo mjesto u muškoj kategoriji. 

Foto: Srećko Kavka (naslovna fotografija)