Naslovna / Vijesti / Kuglači Broda slavili protiv Zanatlije

KUGLANJE

Kuglači Broda slavili protiv Zanatlije

Kuglači Broda slavili protiv Zanatlije
Ivica Jankovic
  • 2020-11-01 15:43:57

Prije međusobnog ogleda domaći Brod u prve 3 utakmice zabilježio je sva 3 poraza te je bio posljednji. S druge Zanatlija je odlično krenuo u novu sezonu s dvije pobjede i jednom neodlučenom te su bili na 2. mjestu. Samim time je gledajući ljestvicu i dosadašnje rezultate Zanatlija imao laganu ulogu favorita, međutim, Zeleni su odigrali slabo i nisu bili na razini dosadašnjih igara. Zato su kuglači Broda odigrali sjajnu utakmicu te su došli do uvjerljive pobjede sa 7:1 uz ukupnu prednost od čak 112 čunjeva.

Nakon prvog para bilo je 2:0 za kuglače Broda koji su imali prednost od 34 čunja nakon što su Ivan Babić i Željko Rakitić bili bolji od Nikole Martinovića i Božidara Krajačića. Pobjednik je odlučen već nakon drugog para u kojem su domaći Davor Klarić i Gabrijel Skok imali više čunjeva od Josipa Buzga i Svena Marića. Tako je uoči posljednjeg para Brod imao vodstvo od 4:0 u meču i 90 čunjeva ukupnu prednost. Tu razliku na kraju za ekipu trenera Miroslava Mitrovića još su na konačnih 112 popravili Marko Ferić i igrač susreta Kristijan Puškarić koji je imao 578 oborenih čunjeva. Da je kojim slučajem Mitrović u prijašnjim susretima imao ovako raspoloženog Puškarića koji se nedavno vratio iz Njemačke svakako bi kuglači Broda imali nakon 4 odigrana kola više od 2 trenutna 2 boda.

Jedini poen za Zanatliju u gradskom derbiju protiv Broda osvojio je Lovro Buzov koji je imao 532 oborena čunja. Međutim, to nije najviše kod Zelenih kod kojih je Božidar Krajačić imao učinak od 546 ali je protiv sebe imao raspoloženog Rakitića kojem je pripao ekipni poen.

Na ljestvici je nakon ovog kola Zanatlija pao za jedno mjesto te su treći s 5 bodova, dok su se kuglači Broda pomaknuli sa začelja i sada su na 10. mjestu od 12 klubova. U slijedećem 5. kolu koje se igra slijedećeg vikenda 7. studenog Zanatlija na domaćem terenu dočekuje osječki Željezničar, dok će Brod na gostovanje u Slatinu.

Autor: Josip Šebalj/SBTV

Foto: Arhiva