Mladi reprezentativci dva brodska kajakaška kluba su na posljednjem ovosezonskom natjecanju ostvarili plasmane u osam A finala i jedno B finale.

Mađarski Szeged je bio domaćin Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo mlađih dobnih uzrasta. Ove godine je nastupilo 20 država iz cijelog svijeta sa nešto manje od 600 sportaša. Istina, korona je "odradila" svoje te mnoge države nisu nastupile, ali konkurencija je svakako bila izuzetno kvalitetna. Očekivano su Mađari bili najuspješniji po broju osvojenih medalja te još jednom potvrdili da su vodeća sila u svijetu kajaka.

Možemo biti ponosni na naše mlade sportaše koji su cjelogodišnji rad okrunili sa plasmanima u osam A finala i jedno B finale.

Kanuistica KKK Marsonia Ana Funtak osvojila je 4 mjesto u A finalu na 200 m i 5 mjesto u A finalu na 500m. Do osvajanja medalje  Ani Funtak nedostajalo je samo 3 desetinke.

Kajakašice KKK Marsonije Antonela Orkić i Leona Pavlešin su nastupile u dva direktna A finala, na 1000m osvajaju 4. mjesto, a na 500m osvajaju 5. mjesto. Ostaje žal za medaljom jer jednostavno utrka nije bila odrađena onako kako to one mogu, ali su zato napravile dobar rezultat u kajaku jednosjedu gdje su se i na 500m i na 200m plasirale u A finale te osvojile 9. mjesto Antonela, odnosno 8. mjesto Leona.

Mihael Veočić je ostvario plasman u B finale što je borba za poredak od 10. do 18. mjesta. Mihael je u toj utrci bio 8. što je ukupno 17. na ovom natjecanju. S obzirom da je ovo bio Mihaelov premijerni nastup možemo biti zadovoljni.

Luka Lipovac je svoj nastup završio kao 6. u polufinalu te je ostavio odličan dojam. Na 500m se je više od pola utrke odlično nosio sa pobjednikom iz Mađarske što je dokaz da se uz rad može parirati najboljima. Ukupno je Luka zauzeo 15. mjesto.

Na kraju možemo reći kako su svi stekli jedno veliko iskustvo, ali i imali čast nastupiti na najboljoj svjetskoj regatnoj stazi Maty-er.