ŽRK Brod je ovaj vikend odradio 3 utakmice u državnim ligama. Seniorke su odigrale utakmicu u Đurđevcu protiv istoimenih domaćina te izgubile 26:23. Mlada ekipa Brođanki i ovaj puta je imala previše tehničkih pogrešaka te propuštenih čistih prilika da bi izvukla pozitivan rezultat. Domaća ekipa je ušla odlično u susret te od početka do kraja kontrolirala rezultat, a Brođankama nije niti pomogao čudan kriterij sudačkog para koji je u prvih 10-ak minuta dosudio čak 6 isključenja za djevojke iz Broda. Do kraja susreta domaćini su realizirali čak 11 sedmeraca. Još jednom je dojam da je iskustvo prevagnulo te da je mlada i perspektivna brodska ekipa, uz samo malo više sreće na početku susreta, mogla polučiti i bolji rezultat. Od igračica istaknule su se vratarka Gabrijela Bajan koja je skupila 16 obrana te Antonela Kvolik sa 11 golova.
Mlađe kadetkinje suvereno su pobjedile protiv djevojaka iz Virovitice i Pitomače te se vratile na čelo 1. hrvatske ženske rukometne lige za sjever.

U prvoj utakmici Brođanke su pobijedile ekipu 1234 Virovitica rezultatom 19:10 (10:7). Pobjednik ovog susreta niti u jednom trenutku nije doveden u pitanje, a uhodani recept treenra Celnera sa borbenom i neprelaznom obranom je i ovaj puta prelomio utakmicu Brođanke su i ovom utakmicom pokazale zašto imaju najmanje primljenih golova u ligi. Pogotke za ŽRK Brod su postigle Lucija Čondić (8), Rea Bašić (4), Rea Kruljac te Katja Prce (2) te Ana Vrdoljak, Helena Kovačević te Ina Sudar (1).

Protiv ŽRK Pitomača trener Darko Celner izveo je kombiniranu ekipu kako bi šansu dao svim igračicama koje su priliku i opravdale pobjedom od 16:11 (9:3). Slaba ekipa iz Pitomače povela je tek rezultatom 1:0, a poslije toga je kontrolu u potpunosti preuzela domaća ekipa. Kod Brođanki pogotke su postigle Lucija Čondić (5), Rea Bašić te Katja Prce (4), te Lara Perković, Karla Geiger i Ana Vrdoljak (1). Posebno veseli činjenica da su utakmicu kraju privele djevojke 2006, 2007 i 2008 godišta te uspješno održavale pozitivan rezultat.
Nakon 13 odigranih kola ŽRK Brod drži prvo mjesto sa 24 boda, druga je ekipa ŽRK Podravka Vegeta sa 22 boda a treće su djevojke iz Osijeka sa 20 bodova.