Slavonskobrodski Curling club Legija, jedini predstavnik zimskih olimpijskih sportova u službenima natjecanjima koji dolazi iz Slavonije i Baranje, i ove godine sudjeluje na Prvenstvu Hrvatske.

Hrvatski curlingaši natječu se za naslov najboljih 15. put, a domaćin državnog prvenstva je slovačka prijestolnica Bratislava.

Proteklog vikenda odigran je prvi krug prvenstva, Brođani mogu biti zadovoljni jer ni ovaj put nisu razočarali. S obzirom na to da jedini u Hrvatskoj nemaju nikakve uvjete za treninge (Zagrepčani i Sisčani imaju ledene dvorane), ponovno su iznenadili protivnike i kući se nisu vratili bez osvojenog boda.

Već u prvom kolu Legija ja svladala prvu ekipu Curlng kluba Sisak, momčad koja je bila među favoritima za medalju, no Brođani su im pomrsili račune i slavili rezultatom 11:8.

Uslijedio je očekivani poraz (2:8) od višestrukih prvaka Hrvatske, CC Zagreb, pa nakon toga dramatični susret s momčadi Čudnovati čunjaš 2, u utakmici u kojoj su "legionari" vodili 7:0, no na kraju su poraženi 7:8.

U posljednjem susretu Curling klub Vis slavio je protiv Legije rezultatom 7:4, u još jednoj utakmici u kojoj se pobjednik nije znao do posljednjih trenutaka, a zahvaljujući toj pobjedi Vis je izborio ulazak u polufinale. Za Legiju su igrali Zvonimir Lovrić, Dario Sojčić, Tomislav Pitlović, Stjepan Lovrić, Marin Pitlović i Marin Kovačević.