Na Turniru olimpijskih nada Brođanke Leona Pavlešin (KKK Olimpik) i Inga Karakaš (KKK Matija Ljubek) su u kajaku dvosjedu na 200m ostvarile sjajan uspjeh. Djevojke su ostvarile plasman u A finale izbacivši reprezentativke Mađarske, jedne od glavnih kandidatkinja za medalju i to za svega 0,153 sekunde. Na kraju su u finalnoj utrci osvojile 8. mjesto među najboljim svjetskim kajakašicama uzrasta do 15 godina.

Uz ovaj veliki uspjeh u dvosjedu Leone do A finala u kajaku jednosjedu ju je dijelila samo sreća. Naime Leona je u obje discipline sjajno odveslala utrke no zbog težeg ždrijeba nije ostvarila plasman u finale iako je po vremenu vrijedila za to. Na 1000m je Leona imala 7. a na 500m 8. vrijeme. Iako nije veslala finalnu utrku na taj način je zapravo pokazala da vrijedi.

Važno je napomenuti kako je na spomenutom natjecanju nastupilo čak 38 država sa više od 700 sportaša što je možda i najjače i najkvalitetnije svjetsko natjecanje mlađih dobnih uzrasta do sada.

Inače Turnir olimpijskih nada popularno nazivaju i neslužbeno svjetsko prvenstvo za kategorije 15-17 godina.

Od ostalih natjecatelja kluba su još nastupili Mihael Galetović koji je nastupao u utrkama kajaka jednosjeda za dječake do 15 godina i to na 1000m te na 500m. Mihael je u obje discipline ostvario plasman u polufi ale, a najbolji rezultat je napravio na 500m gdje je sveukupno zauzeo 16. mjesto.

Još jedan kajakaš KKK Olimpik, Denis Folvarek je nastupao u svim disciplinama kajaka jednosjeda, dakle na 1000, 500 i 200m te u svakoj od spomenutih ostvario plasman u polufinalnu utrku. Najbolji rezultat je napravio na 500m gdje je ukupno zauzeo 22. mjesto.

Sa sportašima je u svojstvu jednog od trenera boravio i naš trener Marko Lipovac.

Sa ovim natjecanjem je završila još jedna kajakaška sezona. 

 

Izvor: KKK Olimpik