Prvi put u 64-godišnjoj povijesti teniske Kuće slavnih obični ljubitelji tenisa dobit će priliku glasovati za svoje idole, piše HRT.

Otkad je osnovana 1955. godine Kuća slavnih primila je 254 člana iz 23 države, a za klasu 2019. nominirano je osam kandidata, među njima i Hrvat Goran Ivanišević.

Ostali nominirani su Jonas Bjorkman, Sergi Bruguera, Jevgenij Kafeljnikov, Cocnhita Martinez, Thomas Muster, Li Na i Mary Pierce.

Tradicionalno su o prijemu dosad odlučivali glasovi dosadašnjih članova Kuće slavnih, novinara i povjesničara. Oni glasuju i dalje, no glasovi navijača bit će pribrojeni i djelomično će odlučivati o konačnom ishodu.

Da bi bio izabran u Kuću slavnih, kandidat mora dobiti 75 posto glasova ITHF-ove glasačke grupe, koja se sastoji od novinara, povjesničara i članova Kuće slavnih, a tri najbolje plasirana kandidata po navijačkim glasovima dobit će bonus bodove, tri, dva ili jedan posto. To bi u konačnici moglo odvesti nominiranog sa 72 posto glasova glasačke grupe, ako je najbolji po izboru navijača, u Kuću slavnih.

Svoj glas možete dati od danas, odnosno ponedjeljka u 12 sati pa sve do 8. listopada na: https://www.tennisfame.com/vote 

Izvor: HRT

Foto:Igor Šoban/PIXSELL