Naslovna / Parlamentarni izbori / 'Slavonski Brodvej' najavio pretpremijeru i premijeru nove predstave 'Medvjed'

KAZALIšTE

'Slavonski Brodvej' najavio pretpremijeru i premijeru nove predstave 'Medvjed'

Brodsko kazalište „Slavonski Brodvej“ najavilo je nove aktivnosti, odnosno prije svega novu predstavu „Medvjed“ koju je napisao veliki ruski pisac Anton Pavlovič Čehov.

'Slavonski Brodvej' najavio pretpremijeru i premijeru nove predstave 'Medvjed'
035portal
  • 2017-02-14 10:57:00

Brodsko kazalište „Slavonski Brodvej“ najavilo je nove aktivnosti, odnosno prije svega novu predstavu „Medvjed“ koju je napisao veliki ruski pisac Anton Pavlovič Čehov, piše Soundset Brod.


Kako je istaknuo Matej Safundžić brodski glumci vole Čehova, a Matej je čak s ovim tekstom i upisao akademiju.


" S ovim tekstom sam se zaljubio u kazalište i sada imam u punom smislu raditi na tekstu. Radi se o komediji jednočinki. Nije nešto poznat tekst zbog toga što je Čehov imao dosta tekstova. Ima dosta jednočinki i uvijek je uz "Medvjeda" išla i "Prosidba". No mi smo odlučili raditi nešto drugo i proširiti predstavu, eksperimentalno iako neće biti u konačnici ekepsrimentalno, ali radimo puno na tome da nađemo novi način igranja predstave", rekao je Safundžić.


Režiju potpisuje Robert Raponja čija predstava u ponedjeljak, 13. veljače igra i u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“. Njegova predstava je i „Prosidba“ koja već 15 godina igra u Rumunjskoj te je osvojila sve moguće nagrade.


"U predstavi sudjeluje nas troje, prije svega naša nova članica ili vanjski suradnik Katica Šubarić, magistrica glume i lutkarstva te asistent na Akademiji, a koja ima zavidan životopis i sudjeluje u dosta međunarodnih produkcija, poput Hamleta i Romea & Julije. Ujedno jako voli Čehova, tako da se lijepo uklopila u priču. Naravno, tu smo Luka Stilinović i ja, koji ćemo također glumiti i raditi sve ostalo u predstavi", ističe.


Na plakatima predstave radila je Brođanka Viktorija Križanović sa zanimljivom tehnikom crtanja, a koja je inače apsolventica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku za likovnu umjetnost. U dva dana će predstava biti odigrana četiri puta, 28. veljače pretpremijera je u 18, a premijera u 20 sati, dok su reprize 1.3. u 18 i 20 sati u Centru mladih.


Cijena ulaznica će biti kao i za predstavu „Umri muški“ - 30 kuna, a moći će se kupiti u caffe barovima Insomnia i Beerc ili rezervirati i naručiti putem maila slavonski.brodvej@mail.com ili sat vremena prije početka predstave. Atmosfera i kreativnost nikada nisu bili na boljoj razini i kako je rekao Safundžić ovo je nešto totalno drugačije nego što su do sada radili, odnosno do sada neviđeno u kazalištu.