Naslovna / Informacije i vijesti / Slavonska košarica na vodećem svjetskom sajmu prehrambene industrije u Berlinu

TURIZAM

Slavonska košarica na vodećem svjetskom sajmu prehrambene industrije u Berlinu

Klaster Slavonska košarica predstavlja suvenire, vina i rakije

Slavonska košarica na vodećem svjetskom sajmu prehrambene industrije u Berlinu
035portal
  • 2017-01-21 09:57:30

Na berlinskom sajmu Grüne Woche 2017 – Međunarodni zeleni tjedan u 2017., od 20. do 29. siječnja predstavlja se gotovo 1.700 izlagača iz 68 zemalja, a osam hrvatskih tvrtki predstavlja se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Grüne Woche jedinstvena je međunarodna izložba i vodeći svjetski sajam prehrambene industrije, poljoprivrede i hortikulture koji se tradicionalno odražava već 82. put.

štandPutem nacionalnih štandova proizvođači prehrambenih proizvoda iz cijeloga svijeta koriste sajam kao prodajno i pokusno tržište, za komunikaciju prema kupcima i prezentaciju svoje tvrtke stručnoj i širokoj publici. „Ovo je neizostavan događaj za prehrambeni sektor s obzirom na to da se na sajmu očekuje više od 400.000 posjetitelja, a izlagači samo za vrijeme sajma ostvare promet od gotovo 50 milijuna eura izravnom prodajom posjetiteljima“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović koji je došao na sajam pružiti potporu prezentaciji hrvatskih tvrtki, dodajući da je Njemačka jedan od najznačajnijih hrvatskih vanjskotrgovinskih partnera u ovom sektoru.

Na sajmu se pored mogućnosti testiranja proizvoda izravnim plasmanom otvara prilika za širenje poslovnih kontakata na globalnoj razini s predstavnicima svih područja poljoprivrede, maloprodaje, veleprodaje i gastronomije. Segmenti izlaganja na sajmu jesu ponuda međunarodne prehrambene industrije, svježi proizvodi svih vrsta, tržišni segmenti pivo, vino i pjenušava vina, meso i suhomesnati proizvodi, morski plodovi, začini i začinsko bilje, čajevi, uređaji, strojevi i oprema za poljoprivredu i hortikulturu, staklenici i rasadnici, domaće životinje, lov i ribolov.

Hrvatska tvrtka Belje tijekom Grüne Woche 2017 predstavlja svoja vina, kulen i suhomesnate proizvode, tvrtka Agrolaguna maslinovo ulje, vina i sireve, tvrtka Badel 1862 vina i alkoholna pića, tvrtka Mi braća Pivac suhomesnate proizvode, tvrtka Apimel proizvodnju meda i pčelinjih proizvoda, Klaster Slavonska košarica predstavlja suvenire, vina i rakije, tvrtka Kapronca voćne rakije i likere, a Obrt Đanić rakije i voćne rakije. 

Foto: Ilustracija