Život

Slatke štrudlice s višnjama i kruškama

Dobar tek!

Autor: 035portal Datum objave: 26.08.2015. u 15:20


 ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!

SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA

za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta

POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle

PRIPREMA

Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.

Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.

Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.

Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …

Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.

Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.

Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)

I pospite šećerom u prahu.

Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.

Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….

Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz  Kuhinje ispod duge


Još jedan lijek nestaje s tržišta
Zdravlje
Još jedan lijek nestaje s tržišta

Hrvatski pacijenti ponovno se suočavaju s nestašicom lijekova. Ovoga puta...

28.05.2025. u 18:00

Šamac pamti, škola traje: 260 godina tradicije i zajedništva!
Škola
Šamac pamti, škola traje: 260 godina tradicije i zajedništva!

SLAVONSKI ŠAMAC – Jučer je Osnovna škola „Josip Kozara...

28.05.2025. u 10:00

Strojevi rade punom parom: Centar u Borovskoj već poprima prepoznatljivi izgled
Radar
Strojevi rade punom parom: Centar u Borovskoj već poprima prepoznatljivi izgled

Na gradilištu u Borovskoj ulici u Slavonskom Brodu ovih se dana čuje žamo...

26.05.2025. u 20:00

Imate kuću? Ovo je vaša šansa da dobijete tisuće eura natrag!
Savjeti i trikovi
Imate kuću? Ovo je vaša šansa da dobijete tisuće eura natrag!

Od 6. lipnja građani Hrvatske koji su na svojim obiteljskim ku...

26.05.2025. u 18:00

Emankovac, dika našeg grada!
101 brodska priča Zvonimira Toldija
Emankovac, dika našeg grada!

  Za one koji još ne znaju, „Emankovac“ je neslužbeno,...

25.05.2025. u 20:00

Ministarstvo traži 700 novih policajaca!
Savjeti i trikovi
Ministarstvo traži 700 novih policajaca!

Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje pol...

25.05.2025. u 11:00

Hitovi iz 80-ih i 90-ih vraćaju se na velika vrata – u kazamatu!
Zabava
Hitovi iz 80-ih i 90-ih vraćaju se na velika vrata – u kazamatu!

U svijetu u kojem je “druženje” sve češće sinonim za razmjenu...

24.05.2025. u 14:00

Slavonski Brod dobiva katoličku osnovnu školu!
Škola
Slavonski Brod dobiva katoličku osnovnu školu!

SLAVONSKI BROD – Od jeseni 2025. godine Slavonski Brod p...

24.05.2025. u 11:00

Kraj jedne ere: Evo kako su se maturanti oprostili od školskih klupa!
Događanja
Kraj jedne ere: Evo kako su se maturanti oprostili od školskih klupa!

Središtem Slavonskog Broda jučer je prošla tradicionalna maturants...

24.05.2025. u 08:00

Tko stoji iza najjačeg open-air festivala u Brodsko-posavskoj županiji?
Zabava
Tko stoji iza najjačeg open-air festivala u Brodsko-posavskoj županiji?

Slavonski Brod već četvrtu godinu zaredom ima svoj odgovor na svjetske open-air...

23.05.2025. u 20:00

Asfaltiranje odgođeno, kiša nastavlja režirati prometnu svakodnevicu
Servisne informacije
Asfaltiranje odgođeno, kiša nastavlja režirati prometnu svakodnevicu

Iako je završetak radova bio planiran upravo za danas, nova obavijest iz...

23.05.2025. u 16:00

Petak rezerviran za mladost – maturanti preuzimaju grad!
Događanja
Petak rezerviran za mladost – maturanti preuzimaju grad!

Grad Slavonski Brod i ove godine tradicionalno organizira svečani program povodo...

22.05.2025. u 20:00

U šumi s tabletom i aplikacijom – znate li zašto?
Događanja
U šumi s tabletom i aplikacijom – znate li zašto?

Jučer, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana za&sca...

22.05.2025. u 18:00

Počela gradnja hotela unutar Tvrđave – evo što se iza toga krije
Priče
Počela gradnja hotela unutar Tvrđave – evo što se iza toga krije

Slavonski Brod dobiva još jedan hotel – i to usred povijesne Tvrđav...

22.05.2025. u 07:58

DHMZ upozorava: Lipanj donosi neočekivano vrijeme
Servisne informacije
DHMZ upozorava: Lipanj donosi neočekivano vrijeme

Slavonski Brod – Kako se približavamo kraju svibnja, vrijeme u Slavonskom...

21.05.2025. u 20:00

Kako je Slavonski Brod osvojio srca studenata iz cijelog svijeta?
Škola
Kako je Slavonski Brod osvojio srca studenata iz cijelog svijeta?

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu od 20. do 24. svibnja održava se 4. Int...

21.05.2025. u 16:00

;