Naslovna / Parlamentarni izbori / Sibinjac u dvorištu iskopao minobacačku minu

VIJESTI

Sibinjac u dvorištu iskopao minobacačku minu

Sibinjac u dvorištu iskopao minobacačku minu
Ivica Jankovic
  • 2020-10-02 14:38:45

Prilikom postupanja po operativnim saznanjima, policijski službenici su od 56-godišnjaka preuzeli jednu automatsku pušku marke Zastava M70 i spremnik s više komada streljiva kalibra 7.62 mm, koje je nedozvoljeno posjedovao. Policijski službenici Policijske postaje Okučani podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U četvrtak (1. listopada), oko 17.30 sati, na području općine Sibinj, prilikom obavljanja građevinskih radova, 55-godišnjak je u dvorištu obiteljske kuće iskopao minobacačku minu (cal. 60 mm). Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su minu na siguran način, koju su uništili na siguran i kontroliran način.

Podsjećamo građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo).

Pozivamo građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, da pozovu policiju na broj 192, te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska