Naslovna / Vijesti / Šezdesetak Brođana na Zagrebačkom maratonu

ATLETIKA

Šezdesetak Brođana na Zagrebačkom maratonu

Ines Jozić iz Saucony akademije trčanja postigla je izvrstan rezultat plasiravši se na 10 mjesto u ženskoj konkurenciji, pri čemu je bila 4. najbrža Hrvatica.

Šezdesetak Brođana na Zagrebačkom maratonu
035portal
  • 2018-10-15 09:59:00

Jučer je u Zagrebu održan 27. Zagrebački maraton, u sklopu kojeg su uz maraton, održani i polumaraton te utrka građanstva na 5 kilometara. Na svim utrkama nastupilo je oko 4000 sudionika, a među njima i 60-ak Brođana, od kojih su njih pedesetak članovi Saucony akademije i škole trčanja.
Osim nastupa, Brođani su ostvarili i sjajne rezultate. Ines Jozić, članica Saucony akademije trčanja koja je s polumaratonskim vremenom 1:27:51 ostvarila 10. vrijeme u ženskoj konkurenciji, a bila je četvrta od Hrvatica. Dejan Radanac otrčao je još jednu odličnu utrku te je maraton završio za 3:03:13, a još jedan Brođanin Mladen Martinović završio je polumaraton za 1:22:46 i pobijedio u kategoriji (muškarci 40-44).

Bilo je to i prvo dugoprugaško iskustvo za tridesetak članova brodske Saucony škole trčanja, koji su uz iskusnije kolege iz Akademije istrčali svoj prvi polumaraton. Uz članove Saucony akademije i škole trčanja, u Zagreb su išli i članovi BRACE-a čija su dva člana istrčala maraton.
Sljedeća utrka na kojoj će sudjelovati i Brođani bit će maraton u Ljubljani, 28. listopada ove godine.