Naslovna / Informacije i vijesti / Sastao se stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije

ŽUPANIJA

Sastao se stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada je pod apsolutnim nadzorom te do sada nisu zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus (COVID-19). 

Sastao se stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije
035portal
  • 2020-02-28 15:03:00

Nastavno na sjednicu Stožera civilne zaštite RH s načelnicima županijskih Stožera civilne zaštite koja je održana dana 26. veljače 2020. godine u Zagrebu, danas je (28.veljače 2020.) u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održana sjednica Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije. Uz ravnatelje zdravstvenih ustanova (Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ, Zavoda za hitnu medicinu BPŽ, Općih bolnica i Domova zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški), PU Brodsko-posavske i Crvenog križa, sjednici su nazočili i načelnici gradskih Stožera CZ (zamjenici gradonačelnika Slavonskog Broda i Nove Gradiške). Na sjednici su doneseni slijedeći zaključci:

1)    Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada je pod apsolutnim nadzorom te do sada nisu zabilježeni pozitivni slučajevi na koronavirus (COVID-19). 
 
2)    Aktivacijom državnog Stožera CZ uspostavljeni su komunikacijski kanali od državne razine prema županijskim razinama i isti funkcioniraju besprijekorno. Ovo se odnosi na preporuke, naputke i naloge s razine državnog Stožera CZ prema dionicima na županijskim i nižim razinama (bolničke i druge zdravstvene ustanove, odgojno-obrazovne ustanove odnosno dječji vrtići, osnovne i srednje škole, učenički domovi i dr., ustanove socijalne skrbi).

3)    Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite, Stožer civilne zaštite BPŽ utvrdio je prijedlog lokacija/objekata za eventualni karantenski smještaj na području Brodsko-posavske županije, a koje zadovoljavaju propisane uvjete te je isti dostavljen Stožeru civilne zaštite RH i Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH.

4)    Utvrđene su i ostale aktivnosti i način realizacije istih (dezinfekcija graničnih prijelaza i vozila hitne pomoći, dodatna edukacija granične policije, zbrinjavanje infektivnog otpada, nabavka dodatne opreme odnosno antivirusnih kompleta i dr.).

5)    Za komunikaciju s medijima ovlašteni su ravnatelji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ (Ante Cvitković) i Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod (Josip Samardžić) – za epidemiološku situaciju te načelnik Stožera CZ BPŽ (Stjepan Bošnjaković) – za opće informacije i logističku potporu.