Naslovna / Parlamentarni izbori / Promocija dvije knjige Hrvoja Milića

KNJIGA

Promocija dvije knjige Hrvoja Milića

U sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige Hrvoje Milić predstavit će dvije knjige u Gradskoj knjižnici

Promocija dvije knjige Hrvoja Milića
035portal
  • 2018-10-24 13:59:00

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018. pozivamo vas na prezentaciju djela autora Hrvoja Milića ("Aporija" i "Monolog u blatu"). Prezentacija će se održati u velikoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod, 25.10. u 19 sati.


Hrvoje Milić rođen je 1978. godine u Slavonskom Brodu, gdje je proveo veći dio djetinjstva. Diplomirao je u Zagrebu 2004. godine na odsjeku dizajna i projektiranja na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Nedugo poslije studija zapošljava se u struci, ali ubrzo napušta mjesto dizajnera kako bi se intenzivnije posvetio slikanju i pisanju.

Svoju prvu knjigu, roman pod nazivom „Aporija“, objavljuje 2015. godine. Dvije godine poslije objavljuje drugu knjigu „Monolog u blatu“. Trenutno živi u Zagrebu i piše prozu, drame i poeziju, te se i dalje bavi slikarstvom.


˝Aporija˝ 

Radnja knjige ima oblik unutarnjeg monologa. Kroz monolog glavnog (i jedinog) lika u knjizi, čitatelj ulazi u svijet čovjeka koji je izgubljen i bespomoćan, čiji život je sveden na besmisleno trajanje ispunjeno uzaludnim pokušajima da nađe nekakav smisao, kako bi mogao nastaviti...


˝Monolog u blatu˝ 

Knjiga nas vodi kroz senzualan poetski svemir u stvarnost koju moramo mi svi živjeti (u glibu i blatu) danas u ovom našem globalnom svijetu. Sve je pobjeglo u nesagledivu globalnost; tu na ovoj zemlji, živo biće ne nalazi više nikakva načina povezivanja, dodira, komuniciranja, razumijevanja. Čitajući ovu Milićevu knjigu, stalno sam čuo prodoran i tragičan krik nekoga tko se guši u mulju, u glibu, u dubokom blatu… (Dragutin Dumančić, urednik nakladničke kuće Ceres)


Kao uvod prezentacije biti će prikazan kratki eksperimentalni film ˝Ding Dong˝, zasnovan na romanu ˝Aporija˝.

Knjige koje će biti predstavljene moći ćete kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kn.