Naslovna / Informacije i vijesti / Pri kraju radovi u Zlatnom Cekinu

PRIčE

Pri kraju radovi u Zlatnom Cekinu

Završni radovi nadogradnje Centra za djecu s posebnim potrebama

Pri kraju radovi u Zlatnom Cekinu
Portal035
  • 2022-05-18 18:00:12

Završni radovi nadogradnje Centra za djecu s posebnim potrebama ZLATNI CEKIN unatoč poskupljenju svega, privode se ipak kraju. Ovih dana počeli smo s krečenjem gornjeg kata nove zgrade. Još nismo samo riješili dviju dvorana i pristup na ulazu u ovom prostoru, pa bez toga ne možemo obaviti tehnički prijem zgrade. Materijal za podove poprilično je skup, ali se nadamo da nećemo morati dugo čekati da će se i to riješi. U znak zahvalnosti za pomoć koju smo ove godine dobili za ovaj projekt na početku godine osjećamo se dužnim spomenuti naše darovatelje i javno im zahvaliti, kako bismo potakli i druge da se i oni uključe.

 

Nedavno smo počeli koristiti novo dizalo koje nam je poklonila Đakovačko-osječka nadbiskupija. Uz radost zbog novog dizala, tu je i još jedan važan i velik pomak u našem radu: zaposlili smo još jednog radnog terapeuta. Za njega je uređen i opremljen novi kabinet, a radove su besplatno uradili donatori. Ugradnju novog prozora i novih vrata pomogla je bravarija Joskan i limarija Jozić. Tvrtka TermoExpert je ugradila instalacije za vodu, plinsko grijanje i klima uređaj, a tvrtka ICT Protekt ugradila je instalacije za telefon i internet. Treba još nabaviti i novog namještaja, računalo i drugi pribor.

 

Za novu zgradu Centra do početka svibnja dobili smo iz Italije, iz grada Caravaggia, keramiku i ljepilo za keramiku. Iz Borgomanera u Italiji dobili smo veliki kalolifer i drugog materijala za plinsko grijanje kao i dio sanitarnog materijala. Glazuru na gornjem katu financirala je obitelj Ivice Glavaša iz Slavonskog Broda (Livada), dio keramičkih radova gratis je napravila tvrtka L&R gradnja, a materijal za vanjske radove fasade darovala je tvrtka Svjetlost Lužani. Boju za unutarnje krečenje darovao je Sitolor, materijal za gletanje unutarnjih zidova darovao je Velekem, a molerske radove i pospremanje uredit će naši djelatnici. Moramo spomenuti i građevinsku tvrtku Gramax, kao i mnogo drugih manjih donacija, koje su nam također dobrodošle.

 

Već dugo vremena nismo mogli na ulazu u Zlatni cekin naći dovoljno mjesta za parkiranje. Prošlog mjeseca grad Slavonski Brod poklonio nam je i uredio velik prostor za parkiranje. Sada smo sretni što imamo mnogo više novog prostora za parkiranje. Nakon iskopa, nasipanja šljunkom i ravnanja novog parkinga, uskoro ćemo dobiti i frezani asfalt, koji nam poklanja tvrtka Strabag.

 

Dobili smo u ovoj godini i novčane donacije za gradnju: od obitelji Fornare iz Italije 15.000 €; Joseph Graf von Deym iz Njemačke darovao nam je 1.000 €; od Brodsko-Posavske županije dobili smo 200.000 kn; tvrtka Kamen Plehan donirala je 10.000 kn, a tvrtka In Elektro 5.000 kn. Anto Grubišić darovao je 3.000 kn, a primili smo i neke druge manje donacije.

 

Velika je ovo pomoć u ovoj krizi i ne smije se o njoj šutjeti. Nadamo se da će ovo biti poticaj i drugima da se uključe kako bismo i dalje pomalo išli naprijed, jer još mnogo djece s teškoćama čeka našu pomoć. U ime te djece, njihovih roditelja i svih naših djelatnika iskreno zahvaljujemo dobrom Bogu i svim darovateljima za pomoć i razumijevanje- pojasnio je fra Ilija Jerković, ravnatelj centra.

Fra Ilija