Naslovna / Informacije i vijesti / Preko 500 bikera stiglo u Slavonski Brod u sklopu karavane "Zajedno u ratu, zajedno u miru"

UDRUGE

Preko 500 bikera stiglo u Slavonski Brod u sklopu karavane "Zajedno u ratu, zajedno u miru"

Karavana se vozi od Prevlake do Vukovara

Preko 500 bikera stiglo u Slavonski Brod u sklopu karavane "Zajedno u ratu, zajedno u miru"
035portal
  • 2016-11-17 11:32:00

Slavonski Brod je i ove godine bio jedan od gradova i mjesta u kojima tisuće bikera odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Dom. ratu. U pitanju je tradiccionalna motociklistička karavana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" koju organiziraju Moto klub Korčula, udruge proistekle iz Dom. rata i brojni drugi moto klubovi iz cijele Hrvatske. Put je dug 1900 kilometara i putuje se od 13. do 18. studenog kada će motociklisti stići i u Vukovar, te sudjelovati u koloni isjećanja.

- I ove godine smo među našim dragim prijateljima u Slavonskom Brodu. Vozimo već peti dan i sve prolazi u najboljem redu i vrijeme nas služi. U gradovima kroz koje prolazimo palimo svijeće i prisjećamo se naših prijatelja i suboraca i na taj im način odajemo počast. Drago nam je što se svake godine priključuju novi bikeri i što ovu akciju prenosimo na mlađe generacije, rekao je organizator Đani Radovanović iz Moto kluba "Korkyra". 

Uz bajkere je svake godine i policija. 

- Već petu godinu idemo s karavanom iz Dubrovnika do Vukovara. Sve protječe u najboljem redu i prekrasnom druženju. Obilazimo sva mjesta stradanja u Republici Hrvatskoj i izuzetna nam je čast što smo sudionici karavane. Dosta je mjesta gdje stanemo, a radi se i dosta kilometara. Najduža je relacija kroz Liku koja se proteže na oko 400 kilometara, rekao je Frano Čović iz Ravnateljstva policije i Policijske akademije.

I ove godinu karavanu sjećanja vozi Brođanin Robert Lorenc

- Šestu godinu vozim cijelu karavanu i izuzetna mi je čast što u njoj predstavljam svoju obitelj, svoj moto klub i svoj grad. Prilika je to da se poklonimo svima koji su nam omogućili priliku da živimo u slobodi. Kao Brođaninu osobita mi je čast pokloniti se našim borcima koji su stradali u Kašiću, isto tako i u Vukovaru, a i drago mi je dočekati naše prijatelje u Slavonskom Brodu. 

„Drago nam je što je karavana i ove godine svratila u Slavonski Brod, jer Brođani su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu, a i bili među prvima u Vukovaru.Brojni članovi kluba bili su sudionici Domovinskog rata i pridružit će se karavani u Slavonskom Brodu. Karavana iz našeg grada nastavlja put preko Đakova, Vinkovaca, Vukovara do Osijeka, gdje će sudionici prenoćiti i sutra se vraćaju u Vukovar“, rekao je Ivica Lovrić, predsjednik Moto kluba Brod.