Naslovna / Vijesti / Posjet izaslanstva Grada Celja

GRAD SLAVONSKI BROD

Posjet izaslanstva Grada Celja

Jučer u Slavonskom Brodu

Posjet izaslanstva Grada Celja
Portal035
  • 2021-11-19 10:00:29

Izaslanstvo Grada Celja (Mestna občina Celje) na čelu s gradonačelnikom (županom) gospodinom Bojanom Šrotom  bili su u službenoj posjeti Slavonskom Brodu. Uz gradonačelnika Celja, u Slavonski Brod pristigli su Breda Arnšek, zamjenica gradonačelnika, Ingrid Mastnak, direktorica općinske uprave, Polona Ocvirk, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti, Tjaša Podergajs, voditeljica Odjela za opće poslove, Dušan Slapnik, voditelj Odjela za okoliš i komunalni sustav, Zdenko Lesjak, voditelj inspektorata i redarstva i Srečko Erjavec, gradski vijećnik i predsjednik Komisije za međunarodne odnose.

 

Gradonačelnik Mirko Duspara upoznao je izaslanstvo Celja s projektima koje Grad Slavonski Brod trenutno provodi te s projektima koji su već realizirani. Gosti iz Celja su tako obišli prostor Tvrđave Brod i prostor Kuće tambure, zgradu za kajak-kanu klubove, Gradske bazene, Sportsko-rekreacijski centar Klasije, novoizgrađeni poduzetnički inkubator, autobusni kolodvor, gradsku tržnicu, a obišli su i naselje za mlade, odnosno gradska zemljišta na kojemu su mlade obitelji ostvarile pravo građenja obiteljske kuće kao i zgrade sa stanovima za mlade obitelji.

 

Izaslanstvo grada Celja (Mestne občine Celje) izrazilo je oduševljenje viđenim, a na osobit su način pohvalili demografske mjere koje Grad Slavonski Brod provodi od 2017. godine. Službena posjeta i susret završili su razmjenom iskustva i dobrih praksi te projekata koje u svojim sredinama provode Grad Slavonski Brod i Celje.