Naslovna / Parlamentarni izbori / Milanović: U zadnjoj sekundi sam natjerao Plenkovića da marginalizira i gurne u stranu svog ministra Banožića jer ovo su htjeli baciti.

GRAD SLAVONSKI BROD

Milanović: U zadnjoj sekundi sam natjerao Plenkovića da marginalizira i gurne u stranu svog ministra Banožića jer ovo su htjeli baciti.

Milanović: U zadnjoj sekundi sam natjerao Plenkovića da marginalizira i gurne u stranu svog ministra Banožića jer ovo su htjeli baciti.
Portal035
  • 2024-04-12 16:00:45

„Posao napreduje i u skoro vrijeme Hrvatska će imati stratešku količinu oklopnih vozila pješaštva što je u neželjenom ratu pitanje života i smrti za one koji ratuju, a to su pješaci“, izjavio je danas predsjednik Republike Zoran Milanović nakon obilaska proizvodnih pogona Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu govoreći o poslu opremanja vojnih vozila Bradley. „Vlasnici su novi, to je jedna ugledna češka korporacija, među ostalim vlasnici su i svjetski poznatog proizvođača kamiona. S obzirom da Hrvatskoj vojsci manjka više stotina svih vrsta kamiona, ima smisla razgovarati o suradnji s takvim renomiranim svjetskim tvrtkama koja je ovdje i u Brodu vlasnik Đure Đakovića u kojem se remontiraju hrvatska oklopna vozila i proizvode Patrie“, rekao je predsjednik Milanović dodavši kako je danas prvenstveno u Đuri Đakoviću zbog borbenog oklopnog vozila pješaštva Bradleya. „Bradleyi su spašeni. U zadnjoj sekundi sam natjerao Plenkovića da marginalizira i gurne u stranu svog ministra Banožića jer ovo su htjeli baciti. To bi sada završilo u Ukrajini gdje je potrebno, ali meni je draže da je u Hrvatskoj tih 90 vojnih vozila. Ona su odlično oružje, spašavaju život i nas će ukupno stajati manje od milijun eura po komadu. Samo lud ili neodgovoran čovjek može kalkulirati i poigravati se s takvim nečim“, pojasnio je predsjednik Milanović nakon što je obišao pogon u kojemu se opremaju vojna vozila Bradley. Prilikom posjete Đuro Đaković grupaciji predsjednik Milanović održao je i sastanak s članovima Uprave Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Predsjednik Pavel Maroušek i članovi Uprave Goran Matanić, Danijel Marić i Hrvoje Kekez te sindikalni povjerenik za Đuro Đaković grupaciju i Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. Željko Gavran predsjedniku Milanoviću prezentirali su vojni program tvrtke te trenutni program suradnje s Hrvatskom vojskom. Uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za obranu Ivica Olujić.