Naslovna / Informacije i vijesti / Državni vrh jedinstven u Okučanima: Žrtva hrvatskih branitelja ne smije se zaboraviti!

ŽUPANIJA

Državni vrh jedinstven u Okučanima: Žrtva hrvatskih branitelja ne smije se zaboraviti!

Državni vrh jedinstven u Okučanima: Žrtva hrvatskih branitelja ne smije se zaboraviti!
Portal035
  • 2023-05-01 11:14:00


Budnicom ulicama Okučana u 7:30 sati tradicionalno je  počela jutros proslava pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije, a od 8 do 16 sati moći će se razgledati taktičko-tehnički zbor Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova na više lokacija.Središnja svečanost počela je u 9 sati  kod spomen-obilježja „Kocke vedrine“, a od 10:30 sati u Crkvi sv. Vida služena je i  misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Obilježavanju je prisustvovao cijeli državni vrh, tajedno sa pripadnicima Ministarstva obrane i Ravnateljstva policije, ali i brojnim okupljenim građanima.

 

I dok predsjednik MIlanović nije bio raspoložen za davanje izjava, ministar Banožić spremno je odgovarao na novinarska pitanja, kao i premijer Plenković, koji se pohvalio, između ostalog, i rekordnom stopom nezaposlenosti.Od 13 sati na stadionu će se moći pogledati atraktivne pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske i policije te nastup akrogrupe HRZ-a „Krila Oluje“, osiguran je i tradicionalni vojnički ručak za građanstvo, a cjelodnevni program završava večernjim koncertom u Spomen parku hrvatskim vitezovima, s početkom u 19 sati.

 

Donosimo galeriju fotografija.