Naslovna / Vijesti / Nastavlja se provedba aktivnosti u sklopu projekta „Perspektiva“

GRAD SLAVONSKI BROD

Nastavlja se provedba aktivnosti u sklopu projekta „Perspektiva“

Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Nastavlja se provedba aktivnosti u sklopu projekta „Perspektiva“
Portal035
  • 2022-01-13 08:00:54

Nastavlja se provedba projekta „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu“ koji se provodi u okviru instrumenta „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.

 

U proteklom periodu u projekt je uključeno 50 nezaposlenih osoba pripadnika marginaliziranih skupina (pripadnika Romske nacionalne manjine, osoba s invaliditetom i dugotrajno nezaposlenih osoba). Uključenim nezaposlenim osobama omogućen je završetak srednjoškolskog obrazovanja, pohađanje programa osposobljavanja, usavršavanja i doškolovanja. Spomenuti korisnici završili su programe za upravnog referenta, knjigovođu, zavarivača, kozmetičara, IT operatera, njegovatelja te je u tijeku program za cvjećare. Isto tako, dodatno je deset korisnika završilo prvi stupanj njemačkog jezika, a za korisnike su organizirane radionice s ciljem poboljšanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina, upravljanja vremenom i stresom, rad u timu te rad na povećanju samopouzdanja.

 

Osim programa namijenjenih nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina, u narednom će se periodu provoditi i programi namijenjeni stručnjacima koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina radi unaprjeđenja njihovih vještina za pregovaranje, upravljanje stresnim situacijama, prezentaciju i drugih vještina potrebnih u radu s ciljnim skupinama.

 

Projekt „Perspektiva – Povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba u Slavonskom Brodu započeo je u ožujku 2020. godine, a završava u ožujku ove godine. Iznos bespovratnih sredstava za provedbu ovog projekta je 1.489.910,52 kn.