Naslovna / Vijesti / Prva ovogodišnja dodjela paketa za novorođenčad

GRAD SLAVONSKI BROD

Prva ovogodišnja dodjela paketa za novorođenčad

Grad Slavonski Brod

Prva ovogodišnja dodjela paketa za novorođenčad
Portal035
  • 2022-01-12 08:00:00

Zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača prekjučer je uručila vrijednu opremu za prvorođeno dijete u pet brodskih obitelji, a među njima je i jedna obitelj koja iščekuje rođenje blizanaca. Zahvaljujući ovoj demografskoj mjeri, Grad Slavonski Brod svoj djeci želi omogućiti jednake uvjete odmah na početku života i olakšati roditeljima pripreme za nadolazeće dijete. Oprema za novorođenče ukupne je vrijednosti 5.000 kuna, a uključuje krevetić, higijenske proizvode i odjeću.

 

Grad Slavonski Brod ovu je mjeru uveo među prvima u Hrvatskoj, a oni roditelji koji već posjeduju dio opreme imaju mogućnost opredijeliti se za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Grad Slavonski Brod, između ostaloga, isplaćuje i jednokratne novčane naknade u iznosu od 2.500 kuna za prvo dijete, 3.500 kuna za drugo dijete te 5.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete roditelja koji podnosi zahtjev. Uz sve navedeno, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 750 kuna.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

 

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

 

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: naknade@slavonski-brod.hr.

 

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 217-022.