Naslovna / Vijesti / Interaktivna radionica u Galeriji Ružić

ŽUPANIJA

Interaktivna radionica u Galeriji Ružić

U sklopu CERV programa za 3. tematsku cjelinu: uključivanje i sudjelovanje građana u Slavonskom Brodu

Interaktivna radionica u Galeriji Ružić
Portal035
  • 2022-01-05 14:00:08

Ured za udruge Vlade RH, kao nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021. -2027., poziva vas da se prijavite na interaktivnu kreativnu radionicu s potencijalnim prijaviteljima u sklopu CERV programa za 3. tematsku cjelinu: uključenost i sudjelovanje građana u Slavonskom Brodu koja se održava s ciljem što uspješnije pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga na predstojećim rokovima u veljači i ožujku.Radionica će se održati u utorak, 18. siječnja 2022., od 10 do 16 sati u Galeriji Ružić (Vukovarska ul. 1, 35000, Slavonski Brod).

 

Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/9KtQTHFrVxfcHw1KA ). Ukoliko se uspješno prijavite putem prijavnice, prikazat će vam se potvrda uspješne prijave i s time potvrđujemo i vaše sudjelovanje. Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje.

 

Iz svake organizacije/ustanove/institucije mogu se prijaviti najviše 2 osobe.

 

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme - CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, jednakost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru.
U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja. 

 

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

 

Događanje se održava u suradnji s EUROPE DIRECT Slavonski Brod.

 

Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH osigurava materijale i osvježenja tijekom radionice.

 

Napominjemo kako pri ulasku u prostorije održavanja radionice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na COVID-19 te je na događanju obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

 

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr