Naslovna / Vijesti / Grad donacijom pomaže pri kupovini skladišta za potrebe nadbiskupijskog Caritasa

GRAD SLAVONSKI BROD

Grad donacijom pomaže pri kupovini skladišta za potrebe nadbiskupijskog Caritasa

Grad Slavonski Brod

Grad  donacijom pomaže pri kupovini skladišta za potrebe nadbiskupijskog Caritasa
Portal035
  • 2021-11-26 18:00:00

Zamjenica gradonačelnika, Marina Martić Puača, jučer je prisustvovala potpisivanju Sporazuma o kapitalnoj donaciji za kupovinu skladišta za potrebe Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.

 

Naime, podružnica Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije u Vinkovcima je u suradnji s Caritasom Župe sv. Ivana Krstitelja iz Ivankova prije dvadeset godina pokrenula karitativni projekt pod nazivom „Kućni hospicij“. Ovim projektom pruža se uslužna posudba bolesničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica i drugih invalidskih pomagala teškim bolesnicima te starijim i invalidnim osobama u njihovim obiteljskim domovima. Velike potrebe i potražnja za invalidskim pomagalima dovele su i do proširenja ovog projekta na područje čitave zapadne Slavonije. S obzirom da navedeni Caritas nema skladište za pomagala u svome vlasništvu, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije odlučio je kupiti nekretninu za skladištenje prostora čija utvrđena vrijednost iznosi 2.000.000,00 kuna.

U kupovini nekretnine donacijama će sudjelovati Grad Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Osječko-baranjska županija, Grad Vinkovci, Grad Vukovar, Grad Osijek, Grad Đakovo i Đakovačko-osječka nadbiskupija. Jučerašnjim potpisivanjem sporazuma, Grad Slavonski Brod sudjelovat će u donaciji s iznosom od 200.000,00 kuna kako bi se i dalje stariji i nemoćni s ovog dijela Slavonije, a samim time i iz Slavonskog Broda, mogli koristiti pomagalima koja im olakšavaju svakodnevicu.