Naslovna / Vijesti / Vrijedna donacija Grada brodskoj bolnici

GRAD SLAVONSKI BROD

Vrijedna donacija Grada brodskoj bolnici

Novi respirator već u uporabi

Vrijedna donacija Grada brodskoj bolnici
Portal035
  • 2021-11-20 09:00:00

Grad Slavonski Brod donirao je novi respirator, model Hamilton C6, Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, ukupne vrijednosti 248.465,00 kuna s PDV-om. Novi respirator stigao je jučer u prostore bolnice te je već na raspolaganju pacijentima s teškim respiratornim oboljenjima. Osim ovog respiratora, Grad Slavonski Brod u prosincu prošle godine Općoj bolnici „dr. Josip Benčević“ također je donirao još jedan respirator, model Hamilton S1, ukupne vrijednosti 249.000,00 kuna s PDV-om.

 

Grad Slavonski Brod kontinuirano doprinosi poboljšanju uvjeta boravka i liječenja pacijenata te uvjeta rada djelatnika Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ pa je tako pored doniranih respiratora Odjel za infektologiju od prošle godine bogatiji za dodatna dva uređaja koja također pomažu pacijentima s problemima disanja. Riječ je o generatorima protoka ARIVO2 s grijačem za aktivno ovlaživanje i netrošivim senzorom kisika za precizno određivanje FIO2 (udio kisika u udahnutoj smjesi plinova) tijekom terapije visokim protokom, a čija je ukupna vrijednost bila 93.000,00 kuna.

 

U travnju prošle godine vrijedna medicinska oprema dodijeljena je i Odjelu za pedijatriju ukupne vrijednosti 205.477,00 kuna, a Odjelu za kardiologiju 2019. godine doniran je telemetrijski monitoring sustav koji je navedenom odjelu bio neophodan kako bi mogli provoditi siguran monitoring bolesnika. Uza sve navedeno, Grad je Odjelu za hematologiju i onkologiju donirao mikrobiološki zaštitni kabinet vrijedan 83.300,00 kuna, a opremljena je i ambulanta za liječenje skolioze opremom vrijednom 19.414,00 kuna. Tijekom 2018. godine donirani su prijeko potrebni klima uređaji Odjelu za pulmologiju, a ranije je to učinjeno i na Odjelu rodilišta. Krajem 2015. godine Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije te Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu i Odjelu ortopedije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ uručene su vrijedne donacije u obliku potrebne medicinske opreme, a godinu dana nakon Odjelu kardiologije uručen je defibrilator vrijedan 71.112,50 kuna.

 

Zahvaljujući navedenim donacijama te novom respiratoru, Grad Slavonski Brod pridonosi kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi svih građana, a osobito u vrijeme pandemije kada je potreba za respiratornom medicinskom opremom znatno veća.