Radovi na gradskim stanovima za mlade obitelji ušli su u završnu fazu. Trenutno se na dvjema novim zgradama, E i F, odvijaju gipsarsko-montažerski radovi, žbukaju se zidovi i stropovi stubišnog prostora, provode se ličilački, limarski, kameno-polagački radovi te radovi unutrašnjeg razvoda vodovoda i kanalizacije, a na kuhinjama i kupaonicama (podovi i zidovi) odvijaju se keramičarski radovi. Osim unutrašnjeg uređenja, radovi se odvijaju i na vanjskom prostoru gdje se uređuje parkiralište te se postavljaju rubnjaci i provode radovi asfaltiranja.

Grad Slavonski Brod do sada je izgradio 4 zgrade u koje su smještene 24 mlade obitelji. Do sada su u ponudi bili dvosobni i trosobni stanovi, a zbog potražnje i potrebe mladih za većim stambenim prostorom, nove će dvije zgrade nuditi deset trosobnih stanova. Novoizgrađeni trosobni stanovi sastojat će se od ulaznog prostora, dvije sobe, kupaonice, dnevnog boravka s blagovaonicom, kuhinje i ostave, a uz dnevni boravak je i vanjski natkriveni prostor (lođa). Dovršetkom radova zgrade moraju proći tehnički pregled, a nakon toga uslijedit će raspisivanje natječaja za najam stanova.

Podsjetimo, mlade obitelji ugovor o najmu stana sklapaju na razdoblje od pet godina, a nakon deset godina stječu mogućnost otkupa stana pri čemu im uplaćena najamnina umanjuje kupoprodajnu cijenu stana. Na ovaj se način pomaže mladima da dugoročno riješe svoje stambeno pitanje pri čemu se ne obračunava nikakva kamata od strane Grada niti mladi moraju ulaziti u kreditno zaduženje.