Jučer je u prostorijama HVIDRA-e predstavljen Izborni program Domovinskog pokreta za Slavonski Brod. Predstavljanju su nazočni Matej Pudić, kandidat DP-a za gradonačelnika, te nekolicina kandidata s liste za vijeće grada; Dubrovka Lipovac Pehar, kandidatkinja za dogradonačelnicu, Luka Pongračić, Ivan Bančić, Anto Mrvelj i Nikola Barišić. Program naziva "5 do 12" predstavio je Matej Pudić, koji je istaknuto osnovne smjernice i načela budućeg djelovanja Domovinskog pokreta na razini Grada.
- Rad javne uprave i s njime povezana javna potrošnja mora biti isključivo u službi poboljšavanja kvalitete i uvjeta života svih građana grada Slavonskog Broda.
Smanjenje udjela proračunske potrošnje, smanjenje parafiskalnih nameta i porezne presije nužno je kako bi se pomoglo rastu. gospodarstva, privatnog sektora i većim prihodima kućanstava
Ustrojavanje novog sustava revizije potrebno je radi nemilosrdne i učinkovite borbe protiv rak rana našega društva, a to su korupcija, ratno profiterstvo, privatizacijski i gospodarski kriminal, klijentelizam i nepotizam.
Decentralizacija gradske uprave i financija te ostvarenje ekonomski održivog sustava upravljanja gradom i gradskim četvrtima doprinijet će načelima dobre vladavine.
Prilikom planiranja poreza ili bilo kojih drugih financijskih obveza na umu treba imati prvenstveno dobrobit i financijsko rasterećenje građana grada Slavonskog Broda – njihovi troškovi moraju padati.
Promoviranje privatnog poduzetništva u svim segmentima društva kao promjene paradigme bujanja javnog sektora, zbog socijalističkog tipa upravljanja i porasta broja građana koji ovise o plaćama iz javnih izvora.
Digitalizacija javnog sustava, potpuno transparentno trošenje javnoga novca, cjelovito informatičko i podatkovno integriranje istog.
Nastavak i promjene postojećih programa koji trebaju pomagati obiteljima, naročito onima s djecom.
Sustav odgoja i obrazovanja koji se mora temeljiti na dobrim iskustvima hrvatskog školstva, ali i na korištenju pozitivnih iskustava zemalja koje prednjače u kvaliteti obrazovanja.
Sloboda znanstvenog, istraživačkog i izumiteljskog rada te uključivanje znanstvene zajednice u svekoliki tehnološki, ekonomski i društveni razvoj.
Posebna briga o dostojanstvu hrvatskih branitelja.
Dostupniji sport za stanovništvo, prvenstveno mlade, putem financijskih olakšica, vaučera, sufinanciranih liječničkih pregleda i veće dostupnosti sportske infrastrukture u svim dijelovima grada Slavonskog Broda, istaknuo je Pudić.
Cilj Domovinskog pokreta na predstojećim izborima je ostvariti dobre izborne rezultate, dati priliku mladima da se dokažu, a iskusnim da ih usmjeravaju. Na kraju predstavljanja Programa i kandidata s liste, poslan je poziv svim građanima da se u što većem broju odazivu na izbore i iskoriste svoje pravo