Tea Tomas: „Brodsko-posavska županija se može i mora promijeniti nabolje, umjesto zaostajanja, treba jedan novi smjer razvoja“

SLAVONSKI BROD – Kandidatkinja Duspara Mirko nezavisne liste za županicu Brodsko-posavske županije Tea Tomas, danas je na tiskovnoj konferenciji za medije predstavila svoj program za nadolazeće lokalne izbore te kandidata za zamjenika župana u budućem mandatu.
„Godinama gledam Slavonski Brod kako se razvija, dok nam županija istovremeno stagnira, a ljudi iz nje odlaze. To nije slika županije kakvu želim jer možemo puno bolje od toga, a sad je vrijeme za bitne promjene koje će Brodsko-posavsku županiju uzdići iz popisa najnerazvijenijih županija i omogućiti joj da iskoristi svoje pune potencijale “, rekla je Tea Tomas. 
Predstavila je i kandidata za svog zamjenika kroz iduće četiri godine Danijela Odobašića, koji posljednjih osam godina obnaša dužnost zamjenika načelnika Općine Gornja Vrba.


„Teu poznajem otkad smo suradnju započeli u odjelu za gospodarstvu Grada Slavonskog Broda i svjestan sam njenih mogućnosti, a znam i koliko volje i želje ima za promjenom. Ta promjena je zaista potrebna jer uljuljana aktualna vlast ne poduzima nikakve korake napretka, već dozvoljavaju da naša županija propada iz godine u godinu, zato je vrijeme za jedan novi smjer“, izjavio je Danijel Odobašić te dodao kako mu je zadovoljstvo biti dio ovog tima koji ima znanja i mogućnosti promijeniti Brodsko-posavsku županiju nabolje!
Kandidatkinja za županicu predstavila je svoj program koji obuhvaća tri ključna područja te koji je, kako i sama kaže, izvediv, realan i nužan za boljitak Brodsko-posavske županije .
„U mom programu nećete vidjeti pusta obećanja, već izvedive, realne i nužne projekte kojima ćemo našu županiju izvući iz kolotečine u koju je upala. Brodsko-posavska županija se može i mora promijeniti nabolje, treba jedan novi smjer razvoja, umjesto zaostajanja“, izjavila je Tomas te iznijela glavne odrednice svojeg programa.

Ubrzani razvoj županije
-    Izrada strategije razvoja županije do 2030. godine
-    Korištenje bespovratnih sredstava EU fondova za ubrzani razvoj na korist svih stanovnika
-    Poticaji za obrtnike i male i srednje poduzetnike za razvoj njihovog poslovanja
-    Usmjeravati razvoj poljoprivrede uz maksimalno korištenje raspoloživih EU poticaja
-    Bespovratni poticaji za poljoprivrednike 
-    Izgradnja distributivnog centra s ULO hladnjačom koja omogućava dugotrajno skladištenje voća i povrća, a poljoprivrednici mogu svoje proizvode prodavati kada je to njima najpovoljnije

Demografske mjere i skrb za starije
-    Zaustaviti iseljavanje s područja cijele županije
-    Mjere za olakšavanje stambenog pitanja mladim obiteljima
-    Razvojem gospodarstva stvoriti uvjete za život i rad
-    Produženi boravak u školama kao pravilo, a ne iznimka
-    Obnova i dogradnja škola za jednosmjensku nastavu svih učenika
-    Proširenje mreže i kapaciteta javnih i privatnih domova za starije osobe na području cijele županije
-    Transparentnost lista čekanja u domovima za starije
-    Uvođenje programa „asistent-njegovatelj“ za brigu o starijima u vlastitom domu

Zelena županija kao imperativ održiva razvoja
-    Zbrinjavanje otpada pametnim i modernim rješenjima za održivi razvoj
-    Saniranje divljih odlagališta koja truju ljude, vodu, zrak i biljke
-    Izgradnja novih postrojenja za organsko recikliranje iz biootpada za proizvodnju komposta, digestata i biogoriva
-    Izgradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom s MBO postrojenjem, uređajem za pročišćivanje otpadnih voda i plohama za otpad

„Posljednjih osam godina sudjelujem u izvršnoj vlasti Slavonskog Broda i znam što je našim stanovnicima bitno i kako to ostvariti. Izađite na izbore 16. svibnja jer vaš glas je bitan, a zajedno možemo napraviti našu županiju boljim mjestom za život“, zaključuje Tea Tomas.