U utorak je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen predizborni program kandidata HDZ-a, Dragana Jelića. Također, predstavljena je i njegova kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika. Riječ je o Aniti Holub, ravnateljici Obrtničke škole u Slavonskom Brodu koja je svoj cijeli radni vijek provela u radu s djecom i mladima. Podršku Jelićevom predstavljanju programa i njegovoj zamjenici dao je i predsjednik gradske organizacije HDZ-a dr. Josip Samardžić.

Na samom početku, Anita Holub predstavila se okupljenim uzvanicima i zahvalila vodstvu stranke na podršci naglasivši kako je u dosadašnja dva mandata kao gradska vijećnica svjedočila mnogim primjerima nedostatka sluha aktualnog gradonačelnika prema brojnim pitanjima, a najviše prema mladima. – Kao ravnateljica i nastavnica koja je odgojila već 16 generacija mladih ljudi mogu zaključiti da grad nedovoljno ulaže u svoju budućnost. Umjesto u infrastrukturu i obrazovanje, ulaže se u kružne tokove i nadstrešnicu na autobusnom kolodvoru - istom onom na kojem je značajan broj mojih bivših učenika kupio jednosmjernu kartu jer u Slavonskom Brodu nisu vidjeli perspektivu – izjavila je Holub.

Na početku predstavljanja svog predizbornog programa, simbolično nazvanog Šest brzina za Slavonski Brod, Dragan Jelić spomenuo je i da posljednjih godina obilazi Hrvatsku, vidi razvoj mnogih gradova te sudjeluje u kreiranju i provedbi projekata financiranih iz EU sredstava, poput programa Zaželi ili mjera za očuvanje radnih mjesta, popularne mjere '4.000 kuna'. Šest brzina, odnosno, tematskih cjelina na kojima temelji svoj predizborni program su: gospodarstvo, infrastruktura, građani, zeleni grad, sport i gradska uprava.

Nadovezao se na trenutne probleme s kojima se susreću mlade brodske obitelji, poput činjenice da je u Slavonskom Brodu cjelodnevni boravak za djecu jedan od najskupljih u Hrvatskoj, ali i najavio promjenu u vođenju grada – Građani će imati uvid u svaku potrošenu kunu, a mjesni odbori će sami odlučivati u koje će projekte ulagati. Bez obzira za koga glasuje, niti jedan dio Slavonskog Broda neće biti zakinut– istaknuo je Jelić.
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika najavio je i posebne projekte za sportove koji okupljaju mlade, ali i za umirovljenike te osobe s invaliditetom. Na kraju je naglasio kako u novu bitku ulazi otvorena srca i s velikom vjerom u svoj grad. – Ne prihvaćam izgovore. Ne prihvaćam tromost. I vjerujem da, ako ubrzamo tempo i ako samo malo damo gas, Slavonski Brod može iskoristiti potencijale koje ima – zaključio je Dragan 'Dado' Jelić.