Ovom prilikom zahvalio se Hrvatskoj demokratskoj zajednici, predsjedniku stranke te predsjedniku Županijskog odbora Peri Ćosiću, stranačkim kolegama, koalicijskim partnerima, ali i svim građanima koji su svojim potpisom dali podršku.

Bitno je naglasiti da su svi projekti u proteklom mandatu realizirani iz vlastitih, nacionalnih ili sredstava Europske unije, kazao je župan, podsjetivši da je Vlada Republike Hrvatske poreznom reformom značajno povećala proračun jedinica lokalne samouprave te na taj način omogućila projekte.

Župan je i izvijestio kako će u idućem mandatu fokus biti na jakom gospodarstvu, modernim tehnologijama i novim radnim mjestima. Razvijena infrastruktura preduvjet je gospodarskog razvoja zaštite okoliša, a posebno se treba raditi na očuvanju kulturnog i tradicijskog identiteta, te razvoju sporta, obrazovanja i kvalitetne zdravstvene zaštite. U prvi plan stavljeno je jačanje gospodarstva.

"Osnažit ćemo metaloprerađivačku i drvoprerađivačku industriju ulaganjem u razvoj nove tehnologije i pozicionirati ih kao vodeće tržišne lidere. Zajedno s Vladom Republike Hrvatske nastavit ćemo izgradnju Luke Brod. Poticat ćemo razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te pomagati pri izradi pomagati pri izradi projektne dokumentacije za razvojne projekte, razvijat ćemo poduzetničku infrastrukturu kroz postojeće i nove poduzetničke zone", rekao je Danijel Marušić, kandidat HDZ-a, HKS-a i HSP-a za župana.

Marušić u novoj utrci za župana ide s novim zamjenikom Markom Šimićem, saborskim zastupnikom u prošlom sazivu.

"U cijelom svom djelovanju, svakom angažmanu, svakoj aktivnosti, bilo političkoj, bilo poslovnoj na prvo sam mjesto stavljao dobrobit zajednice u kojoj živim. Stoga vjerujem da ću na ovoj dužnosti svojim znanjem i iskustvom , prvenstveno radom, dati doprinos i ostaviti vidljiv potpis na projektima i programu", istaknuo je Marko Šimić, kandidat HDZ-a, HKS-a i HSP-a za zamjenika. župana.

HDZ na lokalne izbore izlazi uvjeren u uspjeh kandidata i liste za Županijsku skupštinu.

"Tko u Brodsko-posavskoj županiji može ugroziti aktualnog župana? Siguran sam nitko jer Danijel Marušić je čovjek s iskustvom i znanjem, čovjek koji okuplja, obiteljski čovjek. I zato s pravom vjerujemo da ćemo 16. svibnja u prvom krugu ostvariti pobjedu sa našim županom", rekao je Pero Ćosić, nositelj liste HDZ-a, HKS-a i HSP-a za Brodsko-posavsku županiju.