Danas su gradonačelnik Mirko Duspara te ravnateljica Tehničke škole u Slavonskom Brodu potpisali Ugovor o darovanju zemljišta u vlasništvu Grada Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu radi izgradnje novog parkirališta. 

Spomenuto zemljište nalazi se u Ulici Eugena Kumičića, odmah nasuprot zgrade škole te je ukupne površine 2320 m2. Današnjim potpisivanjem ugovora Tehnička škola Slavonski Brod stekla je pravo vlasništva, posjeda i pravo korištenja navedenog zemljišta. 
 
Nekretnina se daruje radi ispunjavanja obveze broja parkirnih mjesta propisanih GUP-om Grada Slavonskog Broda potrebnih radi rekonstrukcije i nadogradnje Tehničke škole Slavonski Brod, a isto je potrebno i radi europskog projekta „Regionalni centar kompetentnosti – Slavonika 5.0“ čiji je Tehnička škola prijavitelj. 

Također, Sukladno Sporazumu o korištenju parkirnih mjesta, korištenje parkirnih mjesta bit će regulirano tako da Tehnička škola koristi parkirna mjesta svakim radnim danom u vremenskom razdoblju od 5:00 do 17:00 sati, a u preostalom vremenskom razdoblju, kao i vikendima te blagdanima, parkirna mjesta bit će dostupna za javnu uporabu svim građanima.
 
„Ovo je izuzetno vrijedan projekt za Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju, a da bi on uopće mogao biti pokrenut, jedan veliki problem je pitanje parkiranja jer parcela na kojoj je smještena Tehnička škola oskudijeva prostorom. Problem s nedovoljnim brojem parkirnih mjesta postoji već dugo vremena. S obzirom na to da Grad na tom mjestu u posjedu ima parcelu, odlučili smo tu parcelu pokloniti Tehničkoj školi i tako njihov projekt dovesti u fazu da mogu raspisati natječaje i krenuti s izgradnjom parkirališta i svega onoga za provedbu projekta. Čestitam ravnateljici na ustrajnosti, svim učenicima i onima koji će koristiti vaše prostore nakon što se realizira projekt koji će naš grad i našu Slavoniju dovesti tamo gdje im je mjesto.“, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.