Danas je u Oriovcu predstavljena Jelena Ivezić, kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Oriovac na skorašnjim lokalnim izborima.
Jelena Ivezić, 37-godišnja, profesionalna sportašica i bivša kapetanica hrvatske košarkaške reprezentacije, koja je bogatu sportsku karijeru gradila u Italiji, Turskoj, Španjolskoj, Mađarskoj, Švedskoj i Hrvatskoj, HDZ-ova je kandidatkinja za načelnica Općine Oriovac. 

-    U svom mandate živjet ću sa svojim mještanimai i svima biti na raspolaganju. Plan razvoja općine vidim u tri pravca. Prvi je osnivanje agencije za fondove Europske unije te će se stvoriti preduvjeti za razvoj infrastructure općine. Drugi pravac je poboljšanje kvalitete života na području općine. Sredstva ću ulagati u demografsku I pronatalitetnu politiku, instaliranje besplatnog interneta za općinu, kao I web platformu preko koje bi naše poduzetnike učinili dostupnijima tržištu. Treći pravac je privlačenje investitora kako bi iskoristili potencijal koji ima općina Oriovac, rekla je Jelena Ivezić. 

Podršku Jeleni Ivezić i HDZ-ovoj listi za Općinsko vijeće Oriovca, pružio je i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, gospodin Pero Ćosić, koji je rekao:

-    Svjedoci smo da su milijarde kuna uložene u ovu regiju i da su realizirani brojnih projekti. Naravno da su ti projekti imali veliku pomoć i podršku sa županijske razine. Naš župan zajedno sa svojim timom već godinama angažirano pomaže razvoju naše Županije što stanovnici županije prepoznaju. U župana Marušića svi imamo povjerenja i siguran sam da ćemo to povjerenje potvrditi njegovom pobjedom u prvom krugu. 
Također vjerujem da stanovnici naše Županije prepoznaju rad naše stranke i da će lista HDZ-a s koalicijskim partnerima ostvariti većinu za Županijsku skupštinu. Tako da ćemo moći nastaviti djelovati zacrtanim smjerom razvoja za prosperitetnu budućnost naše Županije. 
No, sad je bitno da i stanovnici općine Oriovac u našoj Jeleni vide tu snažnu poveznicu općina - županija - država. Da vide kako će se s budućom novom načelnicom uspjeti realizirati brojni projekti, kako iz držanih tako i iz europskih sredstava. 
Jelena kao rođena Oriovčanka koja svoj život i svoju budućnost vidi u Općini Oriovac. Iznimno je energična osoba koja je ostvarila sjajnu športsku karijeru (živjela je i upoznala mnoge krajeve Hrvatske i Europe), osoba koja zna i može dati puno za prosperitet ove općine. Sada ulazi u žestoko natjecanje, no ovaj put političko i siguran sam da će s jedne strane, njezine osobne kvalitete, a s druge strane ugled naše stranke, doprinijeti pobjedi HDZ-a u predstojećim lokalnim izborima u općini Oriovac.