Svjetski dan zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, ove se godine održava pod geslom Svjetske zdravstvene organizacije „Podržimo medicinske sestre i primalje“.

Ovime se želi skrenuti pozornost i naglasiti važnost  rada i truda medicinskih sestara i primalja koje daju veliki doprinos očuvanju zdravlja svih ljudi. Trenutno medicinske sestre zajedničkim snagama sa svim zdravstvenim radnicima ulažu velik trud u zaustavljanju širenja zaraze bolesti COVID-19, pružajući kvalitetnu skrb oboljelima, redovito komunicirajući s obiteljima i zajednicama kako bi odgovorili na sva pitanja i umirili ljude te prikupljajući podatke za znanstvena istraživanja koja će doprinijeti obogaćivanju znanja, prevenciji i liječenju oboljelih kao i ukupnom odgovoru na ovaj novi virus.

Duboko svjesni važnosti medicinske struke, pogotovo u vremenu u kojem se nalazimo, Brodsko-posavska županija sustavno i kontinuirano ulaže u razvoj zdravstvene usluge kroz ulaganja u opremu, dogradnju i rekonstrukciju te energetsku obnovu zdravstvenih ustanova. Samo u razvoj slavonskobrodske i novogradiške bolnice u protekle četiri godine uloženo je 200 milijuna kuna.

Svim zdravstvenim djelatnicima čestitamo njihov dan uz veliku zahvalu na iznimnim naporima i uspjesima u ovim teškim vremenima pandemije koronavirusa.