Jučer su u općini Sikirevci predstavljeni kandidati Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima. Kandidat za načelnika općine je Petar Nakić, mladi inženjer računarstva zaposlen na Sveučilištu u Slavonskom Brodu.


- Imam dva velika motiva za kandidaturu. Prije svega želim ostati živjeti u općini i sa svojim sumještanima raditi na poboljšanju životnih uvjeta u općini. Drugi motiv je borba za svaku obitelj da ostane živjeti u općini, kao i da se što više obitelji koje su napustile općinu, vrate i nastave sa životom u Sikirevcima. Uz pomoć Europskih fondova, planiramo izgraditi industrijsku zonu u općini, a ideja je i otvoriti pogon za otkup biootpada, koji bi prerađivali u pelete ili bi izgradili bioelektranu. Nadalje, naše lenije su u lošem stanju i planiramo ih dovesti u red. Uz županiju koja sufinancira jednu kartu našim studentima, mi bi uveli sufinanciranje još jedne karte mjesečno kako bi naši studenti češće mogli obići svoje obitelji, to su samo neki od projekata koje bi mi proveli, rekao je Petar Nakić, kandidat za načelnika općine Sikirevci. 

Nositeljica liste uvažena je prosvjetna djelatnica Terezija Štrljić, koja već 29 godina prenosi svoje znanje na najmlađe žitelje općine, a zadnjih 6 godina je i ravnateljica škole u Sikirevcima. 


- Moja najveća motivacija proizilazi iz želje da zajedničkim radom i zalaganjem stvorimo bolje uvjete za život žitelja općine Sikirevci, a posebno ću su se zalagati za djecu koja su u najzahtjevnijem razdoblju svog odrastanja. Ponosna sam što živim u općini u kojoj žive dobri, plemeniti i vrijedni ljudi. Zalagat ću se i za zdrav život u općini, a jedan od preduvjeta je i rekonstrukcija školske kuhinje koja će moći pripremati tople obroke za svoje učenike, a županija će kao osnivač uložiti oko 300.000 kuna u rekonstrukciju. Naš osnivač, Brodsko-posavska županija gradit će i školsku sportsku dvoranu, što će također doprinijeti kvaliteti života naših najmlađih sumještana. Život od nas ne traži da budemo najbolji, nego da se potrudimo da budemo što bolji, rekla je nositeljica liste Terezija Štrljić. 

Podršku kandidatu Petru Nakiću i listi za općinsko vijeće, svojim dolaskom pružio je i Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, koji je istaknuo važnost surađivanja općine Sikirevci sa županijom, kako bi zajedničkim snagama ostvarili što više razvojnih projekata. 


- Vjerujem da uz Petra Nakića i gospođu Tereziju Štrljić možemo ostvariti još bolju suradnju s općinom Sikirevci i realizirati još više projekata. To su ljudi koji vole svoj kraj i koji su poznati i priznati u općini Sikirevci i koji su educirani u pisanju europskih projekata, što je danas vrlo važno za svaku općinu. Školu u Sikirevcima smo obnovili, a idemo i u renoviranje školske kuhinje. Ono što se doista dugo čekalo, realizirat ćemo projekt izgradnje školske sportske dvorane u Sikirevcima. Vjerujem kako će stanovnici općine Sikirevci prepoznati ovih dvoje ljudi, njihove kvalitete, program Hrvatske demokratske zajednice kao i vertikalu vlasti i odgovornosti, istaknuo je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.