Naslovna / Parlamentarni izbori / Policijski službenici Zoltanu vratili vjeru i nadu u bolji život

DOGAđANJA

Policijski službenici Zoltanu vratili vjeru i nadu u bolji život

Policijski službenici Zoltanu vratili vjeru i nadu u bolji život
035portal
  • 2021-04-15 12:37:00

POLICIJSKI SLUŽBENICI ZOLTANU VRATILI VJERU I NADU U BOLJI ŽIVOT

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje na usluzi su svojim građanima, što potvrđuje i primjer prijateljskog odnosa između policijskih službenika i mještanina Male Kopanice Zoltana Križana. Naime, kontakt policajci su uočili da Zoltan živi u nehumanim uvjetima, bez ikakvih primanja, te boravi u staroj i trošnoj kući bez priključka električne energije. Zoltanu su i prethodno pomagali mještani, svećenik, predstavnici Crvenog križa i Općine Velika Kopanica uz obećanje da će dobiti priključak električne energije. No, ta pomoć je bila nedostatna, a Zoltan, iako je bio zahvalan, ipak je pomalo gubio vjeru i nadu u bolji život. 

Na inicijativu policijskih službenika Postaje granične policije Vrpolje uz podršku rukovoditelja, a posebice kontakt policajca Damira Budimira, koji nije ostao ravnodušan, već je ponovno intenzivirao pomoć za Zoltana. Budimir je u vremenu od prosinca 2020. do ožujka ove godine, kontaktirao dobronamjerne građane, te dogovorio prikupljanje i dostavu ogrjeva. Stupio je u kontakt i sa predstavnicima Općine Velika Kopanica, Crvenog križa i mjesnim svećenikom, dogovorivši sa istima pomoć u odjeći, paketima hrane, dostavi goriva za agregat, higijenskim i drugim potrepštinama. 

Zoltan je odmah uključen u adekvatne programe pomoći. Ganut do suza, Zoltan nije mogao skriti suze radosnice, hvaleći kontakt policajca koji mu je uljepšao život, uvijek na usluzi i ponosan, jer ga može nazvati u svako doba dana ili noći.  

Kako su policijski službenici svojim skromnim dobročinstvom uz pozitivnu reakciju i podršku dobronamjernih obradovali Zoltana, nadamo se da će obećano biti ispunjeno, te da će u Zoltanovoj kućici ubrzo biti priključena električna energija.Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska