Naslovna / Parlamentarni izbori / Plivačka reprezentacija u Slav. Brodu: 'Potrebno je više objekata u Hrvatskoj poput brodskih bazena'

PLIVANJE

Plivačka reprezentacija u Slav. Brodu: 'Potrebno je više objekata u Hrvatskoj poput brodskih bazena'

Hrvatska juniorska plivačka reprezentacija je na pripremama 8 dana u Slavonskom Brodu na gradskim bazenima, gdje odrađuju dnevno dva treninga.

Plivačka reprezentacija u Slav. Brodu: 'Potrebno je više objekata u Hrvatskoj poput brodskih bazena'
035portal
  • 2016-10-12 21:05:50

Hrvatska juniorska plivačka reprezentacija je na pripremama 8 dana u Slavonskom Brodu na gradskim bazenima, gdje odrađuju dnevno dva treninga, piše Soundset Brod.


U pitanju su inicijalne pripreme za Europsko prvenstvo, a osim onih koji su već bili prošli put na prvenstvu u ekipi je dosta i novih plivača. Treneri rade na inicijalnim testiranjima, koliko tko može plivati i kako se ponašaju na treningu, hotelu i u novoj sredini. Europsko prvenstvo bit će održano u Izraelu krajem lipnja i početkom srpnja sljedeće godine.

"Juniori su nam kao i obično jako dobri, imamo puno perspektivnih i jako talentiranih plivača, imamo dosta dobrih radnika koji plivaju i 200 i 400 metara, za razliku od prijašnjih generacija s kojima smo radili samo na sprintu. U Slavonskom Brodu smo 8 dana, zadnji trening će biti u nedjelju ujutro. Plan je da odradimo 90 kilometara u 14 treninga, odnosno da plivači odrade 6 kilometara po treningu. Nekima je to dosta zahtjevno, vodili smo računa o nekima koji inače ne plivaju toliko, pa smo s njima radili u manjem volumenu", kaže trener reprezentacije Lorenco Franičević s kojim smo razgovarali na treningu i dodaje kako s mladim generacijama rade u kontinuitetu na jačanju trupa i stabilizaciji, a najviše rade s vlastitom težinom, odnosno puno sklekova, trbušnjaka, čučnjeva i skokova kako bi bili što više spremni za veća opterećenja u kasnijoj dobi.


Slavonski Brod kao mjesto za pripreme reprezentacije ima zaista odlične uvjete, što je potvrdio i trener.


"Tu smo došli na poziv domaćin i rado smo se odazvali. U nekakvoj praksi Saveza je popularizacija plivanja u novim sredinama, te se zahvaljujemo Plivačkom klubu Marsonia i Gradskim bazenima na gostoprimstvu. Ovaj objekt je polazišna točka razvoju vodenih sportova, vidimo da je i 50-metarski bazen fino uređen i da se dotjeruje već sada za sljedeću sezonu, što je jako pohvalno. Razvoj kluba i sporta ide polako, bez ovakvog objekta kojeg do prije nekoliko godina Slavonski Brod nije imao bi bilo jako teško. Definitivno ovakvih objekata treba više u manjim sredinama kako bi razvoj vodenih sportova bio ravnomjeran kroz cijelu Hrvatsku. Neke sredine poput Slavonskog Broda imaju puno bolje uvjete i to se vidi po rezultatima", rekao je trener Franičević.


Sretno našoj reprezentaciji na daljnjim pripremama i nadolazećem Europskom prvenstvu u Izraelu 2017. godine. 


Foto: Nikola Knežević