Naslovna / Informacije i vijesti / Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

OSTALO

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić
035portal
  • 2021-05-10 15:10:25

Korzo je od danas bogatije za dvije brončane ploče posvećene uspješnim brodskim sportašicama Ani Titlić i Korneliji Kvesić. Tijekom svoje dugogodišnje rukometne karijere Ana Titlić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1973. godine, zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1979. godine te srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine. Kornelija Kvesić je pak vlasnica srebrnih medalja s Europskog košarkaškog prvenstva 1987. godine, Olimpijskih igara 1988. godine te sa Svjetskog košarkaškog prvenstva 1990. godine. Svečanom otkrivanju brončanih ploča prisustvovao je i gradonačelnik Mirko Duspara. Ana Titlić i Kornelija Kvesić ovom su prilikom zahvalile Gradu Slavonskom Brodu na postavljenim brončanim pločama i iskazale kako je ovaj čin najveći događaj u životu jednog sportaša.

„Ovo je jedan način da se Grad oduži uspješnim sportašicama, ali isto tako da pokažemo mladim generacijama kakav treba biti u sportu i da ne treba nikada gubiti nadu, da se treba boriti i postići što bolje rezultate. Jedno veliko hvala i Ani i Korneliji u ime svih građana Slavonskog Broda.“, poručio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nove brončane ploče na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić trajan su podsjetnik na sjajne sportske uspjehe Ane Titlić i Kornelije Kvesić, ali i motivacija mladim brodskim sportašima.