Naslovna / Informacije i vijesti / Od danas se ukidaju maske u učionicama, osim u jednom slučaju

ZDRAVLJE

Od danas se ukidaju maske u učionicama, osim u jednom slučaju

Od danas se ukidaju maske u učionicama, osim u jednom slučaju
Portal035
  • 2022-02-28 08:00:00

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u petak je nakon sjednice Vlade potvrdio da se od sljedećeg tjedna maske više neće nositi na nastavi.

- Razgovarali smo dugo s HZJZ-om i epidemiolozima, maske ostaju u javnom prijevozu i na hodnicima u školi, ali djeca za vrijeme satova od prvog do zadnjeg razreda osnovnih i srednjih škola ne moraju imati maske. Mislim da je to u redu, posljedica je i ovog zahvata testiranja, mislim da smo i s tim pogodili tajming jer smo u prvoj varijanti identificirali gotovo 2000 pozitivnih asimptomatskih slučajeva, a sada kako je tjedan odmicao toga je bilo relativno malo, svega 20-ak, rekao je Fuchs dodajući da se odluka o nenošenju maski odnosi i na učitelje i nastavnike.

- Relaksira se i onaj dio vezan uz izlete, nastavu u prirodi i odlaske autobusom, sve će to biti moguće i bitno jednostavnije nego do sada, rekao je Fuchs dodajući da će biti objavljene konkretne upute.

Djeca, koja to budu htjela, mogu i dalje nositi masku. Bit će također, rekao je Fuchs, preporuka da učenici koji su imunokompromitirani zadrže maske.

Djelomično se ukidaju maske, jer su i dalje obavezne tijekom prolaska i boravka u zajedničkim školskim prostorijama, poput recimo, hodnika i školskih knjižnica, a osim toga i u javnom te organiziranom prijevozu. Ovo su sve mjere koje, ponovimo, vrijede i za nastavnike i za učenike.