Naslovna / Informacije i vijesti / Obilježena 31. obljetnica od osnutka 101. Bosansko- brodske brigade

ŽUPANIJA

Obilježena 31. obljetnica od osnutka 101. Bosansko- brodske brigade

Obilježena 31. obljetnica od osnutka 101. Bosansko- brodske brigade
Portal035
  • 2023-03-04 12:00:32

Jučer su na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu s početkom u 16,00 sati, ispred središnjega križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule branitelje te je obilježena 31. obljetnica utemeljenja 101. bosansko – brodske brigade HVO-a. Prigodom obilježavanja 31. obljetnice, vijenci su dopodne položeni i na groblju u Bosanskom Brodu te je u crkvi sv. Ilije Proroka služena sveta misa za sve poginule, nestale i umrle branitelje.

 

Obilježavanju obljetnice na Gradskom groblju, te polaganju vijenaca i paljenju svijeća u znak sjećanja na sve poginule, nestale i umrle branitelje u Slavonskom Brodu nazočio je i župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić.

Podsjetimo tijekom Domovinskog rata poginulo je 426, a ranjeno 1417 pripadnika brigade. To je svjedočanstvo teških borbi i stradanja u obrani svojih stoljetnih ognjišta. Pripadnici 101. bosansko - brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Hrvatske i prošli ratišta Vukovara, Požege, Velebita i Dubrovnika.

Ovakvi datumi najbolje su vrijeme da javnost još jednom podsjetimo na žrtvu koju su dali branitelji. S dužnim poštovanjem prisjećamo se njihovih herojstava i nikada ih ne smijemo zaboraviti.