Naslovna / Informacije i vijesti / Nova prijevara: Po kućama skupljaju priloge za zlostavljanu djecu

VIJESTI

Nova prijevara: Po kućama skupljaju priloge za zlostavljanu djecu

Nova prijevara: Po kućama skupljaju priloge za zlostavljanu djecu
Portal035
  • 2022-12-18 17:00:00

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zaprimili su informaciju o nepoznatim osobama, koje su na području Nove Gradiške prikupljale dobrovoljne novčane priloge navodno za zlostavljanu djecu, izvijestila je policija.

 

Nepoznate osobe su se, opisuju, predstavile kao djelatnici Centra za socijalnu skrb te su prikupljale manje novčane iznose. U Policijskoj postaji Nova Gradiška trenutno nije bilo prijava u vezi kaznenih djela prevare niti oštećenih osoba, dodaju.

 

 

 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na prikupljanju saznanja u vezi informacije. Također su kontaktirali djelatnike Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, koji upozoravaju da njihovi djelatnici nikada na takav način ne prikupljaju novčanu pomoć.

 

“Budite oprezni”

 

“Stoga apeliramo na građane da budu oprezni ako na kućnom pragu ili javnom prostoru nepoznate osobe zatraže novac, a predstave se kao zaposlenici Centra za socijalnu skrb ili drugih institucija.

 

U slučaju sumnje ili ako postanete žrtvom prevare, odmah pozovite policiju na broj 192 te zapamtite što više detalja o tim osobama, koji će pomoći policiji u bržem pronalasku”, poručuju iz policije.