Naslovna / Parlamentarni izbori / Norveška TV ekipa u Slavonskom Brodu snimala dokumentarac o Mariju Mandžukiću

PRIčE

Norveška TV ekipa u Slavonskom Brodu snimala dokumentarac o Mariju Mandžukiću

Dokumentarac će se prikazati u listopadu prije gostovanja reprezentacije u Norveškoj

Norveška TV ekipa u Slavonskom Brodu snimala dokumentarac o Mariju Mandžukiću
035portal
  • 2015-04-04 08:39:13

Slavonski Brod pohodila je zanimljiva televizijska ekipa iz Norveške. Radi se o novinaru Jonasu Bergh-Johnsenu i kamermanu Royu Keimnneth Jacobsenu, dokumentaristima norveške kuće TV Norge Max. Razlog njihovog posjeta je snimanje dokumentarca o hrvatskom nogometnog reprezentativcu Mariju Mandžukiću. U Hrvatsku su sletjeli na dan utakmice, ali željeli su posjetiti i Marijov grad, gdje je napravio prve ozbiljnije nogometne korake. 


Zanimale su ih i poplave koje su pogodile županjsku i bosansku posavinu te humanitarni rad Marija Mandžukuća u tom razdoblju. Obišli su i stadion Marsonije koji je trenutno u fazi rekonstrukcije, a kako su nam rekli, ni u norveškoj 4. ligi nije puno bolje, jer se radi o čistom amaterskom bavljenju sportom. 


Nakon stadiona obišli su i slavonskobrodsko naselje Mikrorajon gdje Marijovi roditelji i danas imaju stan, a snimili su i jednog golmana s Mikrića koji je zajedno s Marijom od malih nogu "trenirao" na igralištu u naselju. 


Više od ovog ne možemo reći, a dokumentarac će biti prikazan u listopadi prije gostovanja reprezentacije u Norveškoj. Osim novinara 035portala, domaćin norveškim novinarima bio je i Håvard Johannessen Norvežanin koji se skrasio u Slavonskom Brodu.