Naslovna / Parlamentarni izbori / NOĆ MUZEJA Glazbena škola u muzejskim prostorima

IZLOžBE

NOĆ MUZEJA Glazbena škola u muzejskim prostorima

Glazbena škola po prvi puta sudjeluje u Noći muzeja

NOĆ MUZEJA Glazbena škola u muzejskim prostorima
035portal
  • 2017-01-25 11:57:00

Noć muzeja manifestacija je koju provodi Hrvatsko muzejsko društvo s ciljem prepoznavanja muzeja kao dinamičnih institucija koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost te promicanja važnosti interakcije muzeja s okruženjem, stvaranja nove publike i održivog razvoja muzeja i zajednice. Tema ovogodišnje Noći muzeja je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo.


U programu Noći muzeja 27. siječnja ove će godine prvi put sudjelovati Glazbena škola Slavonski Brod i to u suradnji s Muzejom Brodskog Posavlja i Spomen-domom Dragutina Tadijanovića.


U Muzeju Brodskog Posavlja predstavit će program Glas - najljepši instrument, a riječ je o radionici pjevanja koju će održati profesorica pjevanja Tihana Havelka Tudaković s učenicima srednje glazbene škole. Nakon toga u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića učenici i nastavnici priredit će glazbenu prezentaciju pod nazivom Šetnja kroz povijest glazbe te će glazbenim ulomcima i kratkim popratnim predavanjima ukazati na pojedine istaknute skladatelje iz povijesti glazbe.


Program u Muzeju Brodskog Posavlja (Starčevićeva 40) počet će u 18 sati, a u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića (Starčevićeva 8) u 20 sati.