Naslovna / Vijesti / Ne tako uspješna polusezona za NK Podcrkavlje

NOGOMET

Ne tako uspješna polusezona za NK Podcrkavlje

Nogomet

Ne tako uspješna polusezona za NK Podcrkavlje
Nikolina Martinovic
  • 2021-12-24 15:00:41

Ove jeseni natjecanje u istočnoj skupini Prve Županijske nogometne lige bilo je kvalitetnije nego u prošloj sezoni i puno izjednačenije. Nogometaši Podcrkavlja s puno optimizma čekali su početak novog prvenstva jer su iz pleterničke Slavije vratili svog najboljeg strijelca i igrača Mateja Plivelića, dok je tu bio i novi trener Željko Hrušovski. Rezultati u pripremnim utakmicama su obećavali, a onda se dogodio Županijski kup. Nije problem poraz i ispadanje iz kupa u Brodskom Vinogorju od Vinogorca, već se na toj utakmici dogodila teška ozljeda upravo Mateja Plivelića. Njega zbog toga nije bilo niti na jednoj utakmici u jesenskoj polusezoni što se itekako odrazilo na rezultatu i plasmanu cijele ekipe. Prema tome ove jeseni nogometaši Podcrkavlja zabilježili su 3 pobjede, jednu neodlučenu te su doživjeli 9 poraza.

 

Bilo je utakmica na gostovanjima u kojima su imali vodstvo, ali su onda to prosuli, baš kao i u posljednjem kolu u domaćem susretu protiv jesenskog prvaka Posavine iz Velike Kopanice. Imali su igrači trenera Hrušovskog protiv jake ekipe barem bod, a onda su nebrojeno puta do sada primili gol te su nakon Graničara iz Slavonskog Šamca i od sastava iz Velike Kopanice doživjeli drugi domaći poraz u prvenstvu. Još je bod iz Podcrkavlja odnio Omladinac iz Starog Topolja protiv kojeg je bilo 1:1, dok su domaće pobjede izborene protiv Tomice, Gundinaca i Podvinja.

 

Tijekom jesenske polusezone trener Podcrkavlja Željko Hrušovski u kadru je imao 18 igrača, dok je uz Mateja Plivelića cijeli prvi dio prvenstva također propustio i Ivan Medić, dok je samo jednu utakmicu odigrao Petar Luketić. Da nedostaje Plivelić vidi se i prema broju postignutih golova s obzirom da je Podcrkavlje ukupno u 13 utakmica zabilo samo 11 golova, dok je najbolji klupski strijelac kluba s 3 gola Zvonimir Šarić. Za drugi dio sezone najava je da će igrati oporavljeni: Plivelić, Medić i Luketić, dok se klub planira i pojačati tako da Podcrkavlje neće odustati od borbe za plasman u jedinstvenu Prvu ŽNL premda imaju veliki zaostatak za klubovima iz gornjeg dijela prvenstvene ljestvice.