Naslovna / Parlamentarni izbori / Na Europski dan bez poginulih u prometu, u BPŽ zabilježene 4 prometne nesreće

VIJESTI

Na Europski dan bez poginulih u prometu, u BPŽ zabilježene 4 prometne nesreće

Tijekom provođenja preventivno represivnih aktivnosti, policijski službenici su jučer sankcionirali 74 prekršaja.

Na Europski dan bez poginulih u prometu, u BPŽ zabilježene 4 prometne nesreće
035portal
  • 2017-09-23 13:59:00

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, na Europski dan bez poginulih u prometu (21. rujna), provodili su preventivno represivne aktivnosti s ciljem povećanja stanja sigurnosti u prometu na cestama. Na području policijske uprave u prvih osam mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama poginulo je 12 osoba, dok je prošle godine u istom razdoblju smrtno stradalo 9 osoba, te su 63 osobe teško ozlijeđene (prošle godine 59 osoba) u prometnim nesrećama, a 307 osoba je lakše ozlijeđeno (prošle godine 300 osoba).

Dana 21. rujna, na Europski dan bez poginulih u prometu, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile su se 4 prometne nesreće (Slavonski Brod, Bukovlje, Novo Topolje, autocesta A3), od kojih jedna s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a jedna osoba lakše ozlijeđena, te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom. Tijekom provođenja preventivno represivnih aktivnosti, policijski službenici su jučer sankcionirali 74 prekršaja, od kojih 31 prekršaj nepropisnih brzina, 31 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, 6 prekršaja vezano uz nekorištenje dječje sjedalice, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, 2 prekršaja neregistriranog vozila, 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 1 prekršaj vožnje nogostupom.

Obzirom da su alkoholiziranost vozača, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, ne korištenje sigurnosnog pojasa i distrakcije (u prometnom smislu nepropisne uporabe mobitela), najčešći čimbenici nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, policija upozorava sve sudionike u prometu na oprez. Također je poželjno prilikom sudjelovanja u prometu, pratiti stanje i kretanja drugih sudionika u prometu i predviđati eventualne situacije. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i u budućem razdoblju nastavljaju sa pojačanim nadzorima i sankcioniranjem prekršitelja, a posebice recidivista.

 


Izvor: Policijska uprava brodsko- posavska