Naslovna / Parlamentarni izbori / Mobilni ured ADOPTE u Slavonskom Brodu

DOGAđANJA

Mobilni ured ADOPTE u Slavonskom Brodu

Prilikom svakog dolaska organiziraju različite aktivnosti, koje predstavljaju jedinstvenu priliku posvojiteljskoj populaciji i zainteresiranoj javnosti da sudjeluju u aktivnostima namijenjenima podršci posvojenju.

Mobilni ured ADOPTE u Slavonskom Brodu
035portal
  • 2018-09-15 07:59:00

 ADOPTA – udruga za potporu posvajanju 17. rujna 2018. peti puta ove godine dolazi u Slavonski Brod. Aktivnosti mobilnog ureda provode se u okviru projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.


ADOPTA je prepoznala važnost povećanja regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih rizičnim skupinama posvojiteljske populacije te je okupila stručnjake u ADOPTin mobilni tim. Prilikom svakog dolaska organiziraju različite aktivnosti, koje predstavljaju jedinstvenu priliku posvojiteljskoj populaciji i zainteresiranoj javnosti da sudjeluju u aktivnostima namijenjenima podršci posvojenju.


Planirane aktivnosti ovog, ujedno i posljednjeg ADOPTinog mobilnog tima u okviru ovog Projekta su:


• Stručna edukacija za nastavno osoblje i stručnu službu vrtića i škola na temu Specifične potrebe posvojenog djeteta u školi koju vodi ADOPTina iskusna psihologinja s početkom u 11 sati u prostorijama CZSS Slavonski Brod uz prethodnu najavu na info@adopta.hr

• Pričaonica Izazovi posvojiteljstva namijenjena posvojiteljima i potencijalnim posvojiteljima. Svako roditeljstvo, pa i posvojiteljsko, prepuno je ljubavi i predivnih trenutaka, ali i izazova. Međutim, neki izazovi su specifični za posvojiteljske obitelji. Kako objasniti djetetu zašto je posvojeno, što reći ili ne reći u školi/vrtiću, kako reagirati kada Vas dijete pita "zar nisam bio dovoljno dobar/dobra da me moja mama voli", kako pomoći djetetu da se nosi s bullyingom u školi jer je različito, samo su neke od tema o kojima će Vam pričati voditeljica pričaonice Diana Topčić-Rosenberg, mr javne uprave, dugogodišnja aktivistica za unapređenje posvojenja, članica Upravnog odbora ADOPTE. Pričaonica će se održati u prostorijama CZSS Slavonski Brod s početkom u 17 sati uz prethodnu najavu na info@adopta.hr.

• Individualno psihološko savjetovanje za posvojitelje namijenjeno je svima koji bi željeli razgovarati sa stručnom osobom o određenoj temi ili problemu. Savjetovanje s iskusnom psihologinjom, i samom majkom posvojenog djeteta, će se održati od 13:30-15:30 u prostorijama CZSS Slavonski Brod. Obavezna prethodna najava na info@adopta.hr.

• Stručna edukacija za nastavno osoblje Osnovne škole „Dr. Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu na temu Specifične potrebe posvojenog djeteta u školi koju vodi ADOPTina iskusna psihologinja s početkom u 17 sati.

U okviru projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu do sada održao je:

• 2 edukativne radionice za potencijalne posvojitelje i posvojitelje na teme: Kako razgovarati s djetetom o posvojenju, Kako razgovarati s okolinom o posvojenju

• 10 psiholoških savjetovanja za posvojitelje i posvojene djecu i mlade

• Adoptinu INFO-teku o pravnoj regulativi i postupku posvojenja u RH i inozemstvu

• Čitaonicu za djecu Mama za Koka u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

• Projekciju filma „Usvajanje odobreno“ u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod

• 2 stručna predavanja na teme: Kako pripremiti dijete na posvojenje i Specifičnosti posvojiteljskih obitelji na kojima je prisustvovalo 59 stručnjaka

Za dodatne informacije posjetite Internet stranicu ADOPTE na www.adopta.hr ili kontaktirajte na info@adopta.hr

Kontakt za medije: Igor Hrustić, 013877412, info@adopta.hr