Naslovna / Informacije i vijesti / Marko Lipovac prvi najavio kandidaturu za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda!

OSTALO

Marko Lipovac prvi najavio kandidaturu za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda!

Marko Lipovac prvi najavio kandidaturu za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda!
Portal035
  • 2023-11-28 12:00:00Poznati brodski sportaš Marko Lipovac je putem svojih društvenih mreža prvi najavio kandidaturu za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda! Obzirom da je njegova objava izazvala erupciju oduševljenja među njegovim pratiteljima i ponajviše brodskim sportašima, odlučili smo objaviti tekst.Kako neslužbeno doznajemo, protukandidat će mu biti dosadašnji predsjednik Zajednice g. Zdenko Horvat koji iza sebe ima tri mandata i po svemu sudeći, ići će i po četvrti. No, nešto će se pitati i Marka.Marko iza sebe ima brojna sportska ostvarenja, višestruki je prvak Hrvatske sa 37 nastupa za Hrvatsku reprezentaciju. Uz brojne nastupe na svjetskim i europskim prvenstvima bio je i kandidat za odlazak na Olimpijske igre. Upravo radi gore navedenog, Grad Slavonski Brod ga je nagradio godišnjom nagradom "Štit Berislavića", a Brodsko-posavska županija "Zlatnom kovanicom" za izuzetan doprinos u sportu. Kao trener je devet godina uzastopno najuspješniji trener mlađih dobnih uzrasta u Hrvatskoj. Sa kadetima i juniorima je dvet godina u nizu ekipni prvak države, a više puta je obnašao i dužnost pomoćnog trenera reprezentacije i voditelja ekipe na svjetskim i europskim prvenstvima.
 

Kao sportski djelatnik se izborio za stipendiranje vrhunskih sportaša, kategoriziranih od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, zaslužan je i za prebacivanje ceremonije proglašenja sportaša iz Glazbene škole u Kazališno-koncertnu dvoranu Ivana Brlić Mažuranić te novčanim nagradama sportašima na proglašenjima. Najveći uspjeh mu je bio dovođenje Europskog prvenstva u kajak kanu maratonu koje se ovoga ljeta održalo u Slavonskom Brodu, a od kojeg su profitirali grad Slavonski Brod i svi ugostitelji s obzirom da je grad 7 dana bio pun, a utrke su se uživo emitirale u cijelom svijetu! Uz sva sportska ostvarenja, završio je Kineziološki fakultet te stekao zvanje stručni specijalist kineziologije.

 

Bio je inicijator pokretanja prve lađarske udruge u Slavonskom Brodu koja je zabilježila svoj prvi nastup na popularnom Neretvanskom maratonu lađa.
 

"Kandidirao sam se jer želim svojom energijom i znanjem utjecati na sve sportske udruge kako bi svi zajedno podignuli brodski sport na višu razinu, tamo gdje i pripada"
 

Njegovu objavu sa društvenih mreža prenosimo u cijelosti.
 


 

Ovim putem ističem svoju kandidaturu za predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda!

Kao dugogodišnji vrhunski sportaš, hrvatski reprezentativac, sportski djelatnik i trener stekao sam mnoga iskustva, znanja i kompetencije koja će opravdati povjerenje i zadaće u funkciji predsjednika Zajednice sportskih udruga grada Slavonskog Broda! Posljednih nekoliko mjeseci razgovarao sam sa mnogo sportskih udruga iz raznih grana sporta te zaključak tih razgovora mogu svesti na jednu riječ - PROMJENA!
 

Sportskim žargonom, sastav koji sam okupio u svoj tim će unijeti novu energiju i svježinu koja će unaprijediti slavonskobrodski sport na boljitak svih, ponavljam - SVIH sportskih udruga. Grad Slavonski Brod na čelu s gradonačelnikom Mirkom Duspara je učinio velike stvari ulažući u sport i sportsku infrastrukturu, a Zajednica sportskih udruga i moja uloga predsjednika će utjecati na sportske rezultate koji će podići slavonskobrodski sport na višu razinu, te time često spominjani potencijal pretvoriti u sportsku konstantu vrhunskih sportaša, rezultata i manifestacija!Zajednica sportskih udruga grada Slavonskog Broda će postati platforma za promociju i razvoj svih sportova kroz moderan pristup popraćen aktivnostima koje će biti ekzaktne. Kroz dosadašnji dugogodišnji rad na sportskoj sceni Grada Slavonskog Broda zalagao sam se za mnoga pitanja krucijalna za sve sportove i sportaše, te bih izdvojio najvažnije: dodjelu stipendija vrhunskim sportašima (I., II. i III. kategorija), novčane nagrade najboljima na proglašenjima najuspješnijih sportaša Grada, prebacivanje ceremonije proglašenja sportaša iz Glazbene škole u Kazališno koncertnu dvoranu "Ivana Brlić Mažuranić" te organizacija Europskog prvenstva u kajaku koja se uspješno održala nedavno u našem gradu.Fotografija u pozadini simbolizira mjesto koje osim bogate povijesti dokazuje i velika ulaganja grada Slavonskog Broda u sportsku infrastrukturu, te nam postaje vodilja u kojem smjeru ću voditi slavonskibrodski sport, odnosno Zajednicu sportskih udruga. Znanje, iskustvo i energija koju posjedujem govore da je vrijeme za PROMJENU, jer ja sport živim!