Naslovna / Informacije i vijesti / Maloljetniku prodao travu, a kad mu nije platio istukao ga i oduzeo mu mobitel

VIJESTI

Maloljetniku prodao travu, a kad mu nije platio istukao ga i oduzeo mu mobitel

Maloljetniku prodao travu, a kad mu nije platio istukao ga i oduzeo mu mobitel
Portal035
  • 2023-03-15 11:00:23

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama i kaznenog djela protiv imovine iznudom, izvještava na osječki DORH.

 

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 25-godišnjak točno neutvrđenog dana početkom veljače 2023. godine, u Đakovu, iako svjestan da je prodaja droge zabranjena i da je oštećenik (2005.) dijete, odnosno osoba koja nema navršenih 18 godina života, postupio unatoč tome, odnosno suprotno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Osnovano se sumnja da je, sukladno prethodnom dogovoru, na prostoru autobusnog kolodvora prodao oštećeniku 50 grama droge tipa marihuana u zamjenu za novčani iznos od 300,00 eura, koji mu je trebao predati u roku od dva tjedna.

 

Osnovano se sumnja da je u večernjim satima 27. veljače 2023., u Đakovu, u nakani da se okoristi, presreo dijete (2005.) i zatražio da mu preda 300,00 eura koje mu duguje za drogu marihuanu, a kako je to prethodno opisano, no kako oštećenik nije imao novac, otvorenim ga je dlanom udario u lice, a potom još dva puta šakom u glavu, nakon čega mu je uzeo mobitel i zadržao ga za sebe.

 

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, zaključuje se u izvješću.