Dobar tek!
Izrada autrorskog jela zahtjela ideju, improvizaciju i malo sreće. Spojiti, na oko, ne spojive namirnice je pravi gušt za mene, naravno u slučaju kada je recept pun pogodak.
LIGNJE I CHILI GRAH
trajanje pripreme 60 min., za 6 osoba
POTREBNO:
700g lignji
1 kg krumpira
400 g bijelog graha(s čilijem iz konzerve)
8 režanja češnjaka
100ml crnog vina
svježi peršin
maslinovo ulje
sol
___________________
papir za pečenje ili alu folija
PRIPREMA: Očišćene lignje dobro properite, ukoliko su tube čitave, kao što su bile moje, operite ih izunutra i povadite one njihove “plastične” kralježnice i iznutrice, ako je što ostalo. Oko lignji koje su ne očišćene imat će te malo više posla.
Tube lignji nasjecite na prst debljine, krake nisam dirala, tko želi može i njih rasjeći.
U dubljoj posudi oprane i nasječene lignje posolite, češnjak stisnite nožem i grubo nasjecite te nakidajte šaku svježeg lista peršina, ubacite na lignje. dolijete crno vino i maslonovog ulja. Ubacite konzervu bijelog graha s čilijem i sve dobro promješajte.
.jpg)
Ogulite krumpir, operite ga i narežite na kockice, malo ga posolite i dobro ocijedite.
Uključite pećnicu na 240 stupnjeva da se zagrijava.
Na dno protvana u kojem ćete peći, istresite sav sadržaj lignji i čili graha, na to poslažite sav krumpir te stavite papir za pečenje ili alu foliju i stavite u pećnicu.
.jpg)
Pecite na 240 stupnjeva 45 min., zatim skinite papir za pečenje i pecite još 5-10m min. na istoj temeraturi.
Poslužite!
.jpg)
Dobar tek !!!!!!!!!
Pozdrave šalje Evelina iz kuhinje ispod duge
Dok se građani tek pripremaju na hladnije dane, sezona gripe u Hrvatskoj već bil...
15.11.2025. u 20:00
SLAVONSKI BROD – Nakon današnje objave o nestanku 13-godišnj...
14.11.2025. u 20:14
U godini u kojoj slavonska tradicija možda nikada nije bila potrebnija, najavlju...
14.11.2025. u 17:30
Luka Modrić nije mogao na bolji način započeti svoju avanturu u dresu Milana. Za...
14.11.2025. u 14:24
Dok se posljednjih dana Hrvatskom šire slike napetosti, prekida manifesta...
14.11.2025. u 07:30
U petak će Slavonski Brod još jednom zastati u tišini i sjećanju....
12.11.2025. u 20:00
Kada smo prije mjesec dana objavili tekst Tko preživi – dočekat će termin&...
12.11.2025. u 12:30
Nova Gradiška, 12. studenog 2025. – Jučer je započela prva faza rad...
12.11.2025. u 10:00
Slavonski Brod, 11. studenog 2025. – Komunalno društvo "Komunalac"...
12.11.2025. u 07:30
Kako bi izgledalo da fotografije stare više od sto godina mogu „pro...
11.11.2025. u 19:55
Dio vijećnika Županijske skupštine Brodsko-posavske županije održao je pr...
11.11.2025. u 15:00
Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je kako se iz prodaje povlači PIK...
10.11.2025. u 20:00
Upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovi...
10.11.2025. u 17:30
Na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić ponovno se postavlja panoramski kotač kao jedna od...
10.11.2025. u 12:15
Premda se nalazimo u srcu studenoga, vrijeme u Brodsko-posavskoj županiji ovih ć...
10.11.2025. u 07:30
ŠALE IZ BRODA I BRODSKE ŽUPE JOJ, FUGO, FUGO... ...
09.11.2025. u 20:00