Naslovna / Informacije i vijesti / Druženje s Dragom Hedlom u Gradskoj knjižnici

KNJIGA

Druženje s Dragom Hedlom u Gradskoj knjižnici

Druženje s Dragom Hedlom u Gradskoj knjižnici
Portal035
  • 2023-11-08 10:00:19

U petak, 10. studenog, Slavonski Brod bit će domaćin jednom iznimnom književnom događaju. Drago Hedl, priznati novinar, publicist i autor, predstavit će svoju najnoviju knjigu nazvanu "Šutnja" u Gradskoj knjižnici. 

 

"Šutnja" je Hedlovo najnovije književno djelo koje istražuje fenomen dječje prostitucije i trgovine ljudima, na osnovi stvarnih događaja koji su se zbili u Osijeku.

Strašne događaje je književno vješto isprepleo s intimnim odnosima glavnih junaka i njihovim opsesijama, gubicima i traumama i tako napisao trilogiju. Istoimena serija “Šutnja”, osim u Osijeku, snimana je i u Kijevu, što je potvrdilo produkcijsku i umjetničku uvjerljivost čitavog projekta.

Autorova sposobnost pisanja o ovako osjetljivoj temi, prateći sjećanja ljudi, čini ovu knjigu izuzetno važnom i relevantnom za suvremenu hrvatsku povijest.

 

Drago Hedl je autor s bogatom i iznimno značajnom karijerom u novinarstvu i publicistici.  Tijekom svoje karijere, radio je za brojne ugledne medijske kuće, a njegova izvješća i analize često su se bavila kontroverznim temama i političkim događajima, što ga je često izlagalo pritiscima i prijetnjama.

 

Hedl je također poznat po svom istraživačkom novinarstvu, osobito u kontekstu ratnih zločina tijekom Domovinskog rata. Njegov rad na otkrivanju masovnih grobnica i razotkrivanju ratnih zločina često je privlačio pažnju i izazivao kontroverze, ali je također doprinio dubljem razumijevanju povijesti Hrvatske.

Usto je autor brojnih knjiga i eseja, a njegov rad često se bavi temama ljudskih prava, slobode medija, i povijesti Balkana. Njegova strast prema istini i pravdi jasno se ogleda u njegovim istraživačkim radovima, uključujući i "Šutnju". Predstavljanje u Slavonskom Brodu bit će prilika za publiku da čuje autora i sazna više o njegovoj knjizi koja se bavi važnim pitanjima suvremene hrvatske povijesti. 

 

Ova književna večer obećava duboko emotivno iskustvo i priliku za promišljanje o temama koje su ključne za razumijevanje povijesti Hrvatske i regije. Drago Hedl i njegova knjiga "Šutnja" sigurno će izazvati duboke rasprave i potaknuti promišljanje o važnim temama.