Naslovna / Informacije i vijesti / "Sava" plovi 44. put

IZLOžBE

"Sava" plovi 44. put

"Sava" plovi 44. put
Portal035
  • 2023-09-09 20:00:39

U petak, 15. rujna, u Likovnom salonu Vladimir Becić bit će otvorena izložba 43. saziva Akvarelističke kolonije "Sava". Saziv iz 2022. godine okupio je talentirane slikare kao što su Igor Konjušak, Siniša Reberski, Bruno Paladin, Zdravko Milić, Željko Mucko, Karina Sladović, Hrvoje Marko Peruzović, te kipar Petar Ujević. Ovogodišnja izložba označava povratak Akvarelističke kolonije "Sava" nakon nekoliko godina u obnovljeni prostor Likovnog salona "Becić".

 

Također, izložba predstavlja kontinuitet i bogatu tradiciju Akvarelističke kolonije "Sava", što je čini najdugovječnijom likovnom kolonijom na prostorima bivše Jugoslavije. Kolonija neprestano okuplja talentirane umjetnike već duge 43 godine, promovirajući akvarel kao izražajni medij i omogućujući slikarima da istraže bogatstvo krajolika i kulture ovog područja, naglašavajući predanost očuvanju likovne baštine regije.

 

U novom 44. sazivu pozvani su umjetnici kao što su Marko Živković, Goran Petrač, Dejan Kljun, Paolo Hrga, Zoran Durbić, Darko Jovanović i Siniša Simon. Tijekom ovogodišnjeg saziva, slikari će ponovno isploviti brodom "Hrvatskih voda" prema Slavonskom Kobašu, posjetiti rodnu kuću Zdravka Ćosića i biti gosti Brođana te istražiti okolicu grada. Umjetnici će svoj rad završiti u nedjelju, 17. rujna.

 

 

Nadamo se da će ova izložba i dalje nastaviti inspirirati buduće generacije umjetnika i da će Akvarelistička kolonija "Sava" nastaviti svoju vrijednu tradiciju u godinama koje dolaze.