Naslovna / Parlamentarni izbori / Novogradiško Glazbeno ljeto starta večeras!

MANIFESTACIJE

Novogradiško Glazbeno ljeto starta večeras!

Novogradiško Glazbeno ljeto starta večeras!
Portal035
  • 2023-08-10 14:00:20

Večeras počinje 27. izdanje Novogradiškog Glazbenog Ljeta, jedne od najvećih domaćih open air manifestacija.Ove godine očekuje vas široki spektar glazbenih stilova, od tradicionalnih do modernih, koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse. Nastupit će aktualni izvođači koji bilježe zamjetne uspjehe, kao i svježe, nadolazeće snage, a tu su i neizostavna lokalna imena. Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška naglasila je značaj ove manifestacije za Novu Gradišku u turističkom i gospodarskom kontekstu.

“Ove godine će biti festivalski koncerti, odnosno svake će večeri nastupiti veći broj izvođača. Svi su nas pitali kako ćemo nadmašiti prošlu godinu i nije bilo lako. Zaista se trudimo da ne iznevjerimo svoju publiku i da manifestaciju održimo na jednoj besprijekornoj razini.” – istaknula je Matijević.Novogradiško glazbeno ljeto 2023. imat će četiri glazbene večeri i započet će 10. kolovoza. Prvu, rock večer, nastupit će grupa West sidersVojko V, Kojoti, Pips,Chips & Videoclips, Goran Bare & Majke. 

 U drugu večer, 11. kolovoza publiku će uvesti tamburaški sastavi nakon čega će uslijediti koncerti Mate Bulića i Harisa Džinovića koji će po prvi puta nastupiti u Novoj Gradiški. 

 Treća večer, započet će uz melodije najmlađih “Djeca pjevaju hitove” nakon kojih na scenu stupaju velika glazbena imena domaće scene Danijela Martinović, Hari Mata Hari i Dražen Zečić. 

 NG Ljeto završit će 13. kolovoza uz večer koja je posvećena slavonskoj tradiciji uz nastupe Gradskog orkestra NG i Šime Jovanovca. izvor: RadioNG